redenen-om-auto-te-huren

Drie Redenen om een Auto te Huren in Plaats van Zelf aan te Schaffen

Een duurzame leefstijl vraagt om een andere manier van denken. Wil je echt iets veranderen, dan zul je ingesleten patronen moeten omgooien. Je moet bereid zijn concessies te doen en bepaalde zaken definitief te veranderen. Een druppel op een gloeiende plaat? Mogelijk, maar vele druppels maken samen een grote plas. Eén van de bijdragen die je zelf kunt leveren aan een duurzamere maatschappij is afscheid nemen van je eigen auto. Dat wil niet zeggen dat je geen autoritjes meer zou kunnen maken, want je kunt natuurlijk nog steeds een auto huren en dat is vaak een uitstekend alternatief. Hier zijn drie redenen om de switch te maken naar een huurauto.

Jouw auto mag de milieuzone niet in

auto-sleutels

In een aantal steden gelden vanaf volgend jaar milieuzones. Binnen die zones mag je alleen nog rijden met auto’s die voldoen aan bepaalde milieueisen. Dat heeft alles te maken met de uitstoot van schadelijke stoffen. Stel je voor dat je in Amsterdam woont en een dieselauto rijdt, dan kun je daarmee straks dus niet eens meer je eigen huis bereiken! En dat terwijl mensen die een emissievrije auto huren Amsterdam gewoon nog mogen binnenrijden. Dan is de keuze toch snel gemaakt?

Het parkeerprobleem bezorgt je te veel zorgen

Parkeren in de binnenstad van Amsterdam? Haast niet te doen! Bovendien is het duur en geldt meestal een wachtlijst van maanden. We namen de proef op de som en voerden in juni 2024 twee willekeurige adressen in. Voor een parkeerplaats in het gebied Centrum 2G betaalde een bewoner op dat moment al meer dan zeshonderd euro op jaarbasis aan parkeerkosten. De wachttijd van twee maanden was nog enigszins te overzien. In gebied West 7.1 lagen de kosten weliswaar lager (bijna 380 euro per jaar) maar moet je ruim anderhalf jaar wachten voordat je aan de beurt bent. Met een huurauto betaal je alleen incidenteel een parkeerkaartje als je het voertuig eenmalig ergens parkeert.

Het onderhoud word je te duur

Een auto kost je doorlopend geld, ook als je er niet in rijdt. Je zult jaarlijks een keuring moeten laten uitvoeren en het voertuig heeft onderhoud nodig om goed te kunnen blijven functioneren. Huurders hebben al die ongemakken niet. Ze betalen alleen op het moment dat de auto daadwerkelijk nodig hebben en kunnen dan direct probleemloos en veilig de weg op.

Vorige artikel Volgende artikel