Dit is het Bizarre Vermogen van Rachel Hazes!

Dit is het Bizarre Vermogen van Rachel Hazes!

Rachel Hazes (54) is de derde vrouw van wijlen André Hazes. Ze is de moeder van Roxeanne (31) en André Hazes jr (30). Na het overlijden van haar man in 2004 nam ze de zorg over het muziakele nalatenschap van André Hazes op zich. Dat leverde Rachel Hazes een flink vermogen op.

In 2022 besloot Roxeanne een rechtszaak aan te spannen, omdat ze niet geloofde dat haar moeder recht had op het nalatenschap en het gevoel had dat ze onderbedeeld was. Tot de dag van vandaag zijn de twee in een flinke strijd verwikkeld. Lees hier wat het vermogen van Rachel Hazes is.

  • Volledige naam: Rachel Hazes-van Galen
  • Leeftijd van Rachel Hazes: 54 jaar
  • Woonplaats: Mijdrecht
  • Echtgenoot: Wijlen André Hazes
  • Vermogen Rachel Hazes: 4 miljoen euro

Wie is Rachel Hazes?

rachel-hazes-borsten

Rachel Hazes werd op 3 maart 1970 geboren als dochter van een slagersgezin in Rotterdam. Haar ouders waren altijd groot fan van de volkszanger André Hazes. Toen Rachel 12 jaar oud was namen haar ouders haar voor het eerst mee naar een optreden in een café. Ze was meteen diep onder de indruk van de zanger.

Huwelijk voor André en Rachel Hazes

Rachel en André verloren elkaar uit het oog totdat ze jaren later een concert van André Hazes bijwoonde in Rotterdam. Toen hij begon met zingen wees hij naar haar en na het optreden gaf hij zijn telefoonnummer. Toen Rachel Hazes 21 werd, trouwde ze met de 19 jaar oudere André Hazes, ze was zijn derde vrouw. Ze woonden samen met hun kinderen Roxeanne en André jr. in een riante Villa in Vinkeveen.

André Hazes was een van de populairste en meest bekende volkszangers van Nederland. Tot de dag van vandaag zullen vele mensen uit luide borst meezingen op nummers zoals Zij gelooft in mij, Bloed, zweet en tranen, Kleine jongen en De vlieger.

Overlijden André Hazes

In september 2004 overleed André Hazes. Ondanks dat Rachel en hij op dat moment uit elkaar waren ze officieel nog steeds getrouwd. Ze nam dan ook direct alle praktische zaken op zich. Dat begon al bij de rouwplechtigheid. Die vond plaats in de Amsterdam Arena waar plaats was voor 48.000 mensen. Nog eens 6 miljoen bekeken het eerbetoon vanuit huis. Tijdens het afscheid traden bekende Nederlanders zoals René Froger, Guus Meeuwis, Paul de Leeuw en Trijntje Oosterhuis op en zongen de nummers van André Hazes.

Na de rouwperiode werkte Rachel Hazes mee aan een documentaire, een musical en een boek over André Hazes. Tot de dag van vandaag neemt Rachel Hazes de beslissingen over de muziekrechten van André Hazes. Ze zegt zelf dat dit is om zijn herinnering levend te houden, maar ze heeft er ook een flink vermogen mee verdient.

Rachel Hazes voor het gerecht over de erfenis

rachel-hazes-foto

Rachel Hazes ligt al jaren met haar dochter Roxeanne Hazes in de clinch over de erfenis van wijlen André Hazes. Volgens Roxeanne waren Rachel en haar vader uit elkaar toen hij in september 2004 overleed. En dat niet alleen, de scheidingsprocedure zou al in gang zou gezet. Dat zou volgens haar betekenen dat ze geen erfgename is. Volgens haar zou Rachel Hazes hierdoor geen recht hebben op inkomsten van de muziek van André Hazes.

Rachel weer herenigd met André Hazes

Volgens de advocaat van Rachel Hazes, Royce de Vries, waren André en Rachel weer bij elkaar op het moment dat André overleed. Hij zegt daarbij dat Rachel altijd integer heeft gehandeld en in besluiten heeft genomen in het belang van haard kinderen.

Of waren ze toch niet samen

De rechter zei hierover in februari 2023 het volgende; hij gaf aan dat André Hazes en Rachel Hazes inderdaad bezig waren met een echtscheiding toen André overleed. Daarmee zou ze geen erfgename meer zijn. Toch ligt het iets complexer dan dat Op het moment van het overlijden van André Hazes waren de kinderen nog minderjarig.

Onderlinge afspraken over de erfenis

Rachel Hazes heeft vanwege de jonge leeftijd van haar kinderen na de dood van André Hazes onderling afspraken gemaakt. Dat deed ze met de vertegenwoordiger van de kinderen. Afgesproken werd dat Rachel haar erfdeel aan haar kinderen zou geven. Het enige wat ze wilde is het bewaken van het muzikale nalatenschap van André Hazes. Hiermee ging men toen akkoord. Dat betekent dat ze recht heeft op de intellectuele eigendommen van André Hazes en dus de inkomsten uit muziek.

rachel-hazes-bikini

Rachel Hazes voorlopig erfgename

De rechter besloot dat Rachel Hazes voorlopig erfgename blijft. Er kan nog verder naar gekeken worden, maar daarvoor moet Roxeanne een bodemprocedure starten. Dat kon volgens de rechter niet in deze rechtszaak omdat Roxeanne in 2020 al wist dat haar moeder geen erfgename is en er toen niets mee gedaan heeft.

Roxeanne Hazes is nog niet klaar met haar moeder

Voordat Roxeanne Hazes een bodemprocedure kan starten moet ze inzicht krijgen in bepaalde documenten. Het gaat onder andere over bankrekeningen van André Hazes en een specifiek rapport van een accountantskantoor. Hierin zou informatie staan die aan moet duiden of Rachel haar kinderen te weinig geld heeft gegeven. Totdat Roxeanne Hazes haar moeder nogmaals aanklaagt, zal Rachel Hazes nog steeds inkomen genereren uit de nalatenschap van André Hazes.

Andere rechtszaken van Rachel Hazes

Sinds het overlijden van André Hazes is het altijd rommelig geweest rondom Rachel Hazes. Zo spande ze meerdere rechtszaken aan tegen Marieke van Beek de officemanager van Melvin Produkties, het bedrijf van Rachel. Rachel wilde haar dwingen om de contracten die ze nog had terug te geven. De rechtbank besloot dat Marieke van Beek de back-up van de bedrijfsmailbox terug moest geven. Daarnaast loopt er nog een rechtszaak over een factuur van 24.000 euro.

Het vermogen van Rachel Hazes

rachel-hazes-andre-beeld

Dankzij het vermogen van André Hazes was Rachel Hazes in staat om een aantal bedrijven op te richten. Het gaat om Hazes B.V., Andréas Holding B.V. en Melvin Produkties B.V. De waarde van deze bedrijven wordt geschat op bijna 3 miljoen euro. Daarnaast heeft Rachel Hazes flink geïnvesteerd in onroerend goed. Zo had ze eerder een riant appartement in Vinkeveen en woont ze nu in een grote villa in Mijdrecht. Dat maakt haar dat het complete vermogen van Rachel Hazes neerkomt op 4 tot 5 miljoen euro.

Waar verdient Rachel Hazes haar geld mee

Rachel Hazes verdient haar geld met het beheren van het muzikale nalatenschap van Rachel Hazes. Elke keer als er een boek, artikel, documentaire of iets anders over André Hazes wordt uitgebracht besluit Rachel daarover. Daarnaast ontvangt ze het geld uit de inkomsten van de muziek, boeken en video’s van André Hazes.

Veelgestelde vragen over Rachel Hazes

rachel-hazes-zomer

We kregen heel wat vragen binnen over het vermogen van Rachel Hazes. Dit is een lijst met de vragen die jullie het meest gesteld hebben en de antwoorden.

Wat is het vermogen van Rachel Hazes?

Het vermogen van Rachel Hazes wordt geschat op 4 tot 5 miljoen euro. Ze heeft dit vermogen verdiend met drie bedrijven waar ze eigenaar van is en onroerend goed. De drie bedrijven zijn opgezet om het muzikale nalatenschap van André Hazes te beheren. Ze besluit hiermee over nieuwe projecten, boeken, musicals en de rechten van de muziek.

Is Rachel Hazes de erfgename van André Hazes?

Tot op heden is Rachel Hazes de erfgename van André Hazes. De dochter van Rachel Hazes en André Hazes spande hierover in 2022 een rechtszaak aan. Ze vond dat haar moeder geen recht heeft op het nalatenschap en dat de verdeling oneerlijk gedaan is. De rechter heeft aangegeven dat Rachel Hazes voorlopig de erfgename is, maar heeft Roxeanne de kans gegeven een nieuwe procedure op te starten.

Waarover is Rachel Hazes in een rechtszaak verwikkeld?

Rachel Hazes is in meerdere rechtszaken verwikkeld. Ze spande zelf een zaak aan tegen Marieke van Beek, de voormalige officemanager van haar bedrijf Melvin Produkties. Dit ging over de teruggave van papieren. Rachel Hazes was niet tevreden over een deel van de uitspraak en ging in hoger beroep. Rachel Hazes werd zelf door haar dochter Roxeanne Hazes aangeklaagd over de erfenis van haar vader. Ook hierbij gaat het om meerdere rechtszaken die nog bezig zijn.

Vorige artikel Volgende artikel