x

Deel Je Inspiratie

[contact-form-7 id=”139″ title=”Zonder titel.”]

Wekelijkse nieuwsbrief

Laat nu je email adres achter

Top Stories

  • No results available
 

PVC of laminaatvloer, welke moet ik kiezen?

Je gaat je woning verbouwen en je wilt een nieuwe vloer plaatsen. Welke kies je dan? Wil je een laminaat of PVC-vloer? Vandaag gaan we je helpen om deze keuze weloverwogen te maken. In dit artikel lees je alles over PVC- en laminaatvloeren. Lees snel verder en ontdek!

Verschil in prijzen tussen een laminaat en PVC-vloer
Zowel een PVC- als een laminaatvloer zijn te verkrijgen in verschillende prijsklassen. Wanneer je hier een gemiddelde van neemt schelen de prijzen niet zoveel van elkaar. Wel valt er te stellen dat de vanaf prijs voor laminaat voordeliger is.

Geluiddempende werking
Als we kijken naar de mate waarin een vloer een geluiddempende functie heeft, dan komt de PVC-vloer beter uit de test. Een PVC-vloer is namelijk vele malen geluidsarmer, waar je bij een laminaatvloer wel geluid hoort als iemand hierop loopt. Toch valt bij een laminaatvloer een hoop geluid te dempen door een goede ondervloer te leggen.

Onderhoud
Zowel een laminaat als PVC-vloer is onderhoudsarm. Je dient de vloeren periodiek goed te reinigen en verder hoef je enkel het reguliere onderhoud uit te voeren zoals stofzuigen en dweilen. Het enige ding wat noemenswaardig is, is dat een laminaatvloer minder goed bestand is tegen vocht. Bij het dweilen wil je de vloer dus snel afnemen.

Duurzaamheid van de vloer
Als we kijken naar de duurzaamheid van een vloer dan komt de PVC-vloer overduidelijk als winnaar uit de test. Simpelweg omdat deze bijna niet te slijten valt. Laminaatvloeren van goede kwaliteit hebben tevens een lange levensduur. Sommige laminaatvloeren zijn gemaakt van bomen, waarvoor voor elke gekapte boom een nieuwe wordt gepland. Op deze manier is het ook zeer verantwoord om een laminaatvloer aan te schaffen.

Conclusie
Als je de resultaten zo leest lijkt het alsof de PVC-vloer de overduidelijke winnaar is. Echter is dit niet altijd waar. Het is namelijk net wat beter aansluit bij jouw interieur. Een laminaatvloer is bijvoorbeeld makkelijker te plaatsen en kan een extra authentieke uitstraling aan je woning geven. Er is dus geen algemene winnaar.

Wekelijkse nieuwsbrief

Laat nu je email adres achter

Top Stories

  • No results available