Bicycle Portraits in Zuid-Afrika

Portretten van Zuid-Afrikaanse Fietsers

Ik hou van fietsen, regelmatig heb je hier dan ook fietsen in alle soorten en maten voorbij zien komen. Stan Engelbrecht & Nic Grobler zijn ook fietsliefhebbers, en dat wel in Zuid-Afrika. Daar legde ze in drie jaar tijd maar liefst 10.000 kilometer af. Waarbij ze zweette in Durban door het vochtige klimaat, stormachtige winden trotseerden aan de westkust, om uit te komen in Johannesburg.

Bicycle Portraits in Zuid-Afrika

Tijdens hun reis maakte ze meer dan 500 portretten van fietsers in Zuid-Afrika. Die je kunt bewonderen in drie boeken waar je in totaal de beste 165 portretten en verhalen kunt lezen. Samen met twee essays van lokale Zuid-Afrikaanse wielrenners.

Bicycle Portraits in Zuid-Afrika

Na de publicatie van de drie Bicycle Portraits boeken, zijn de mannen teruggekeerd. Om alle fietsers te voorzien van een exemplaar, zodat de gewone Zuid-Afrikanen zichzelf zien als onderdeel van een groeiende cultuur.

Bicycle Portraits in Zuid-Afrika

Als je goed luistert naar de muziek in de onderstaande video, dan herken je vast van wie het origineel komt.

Bicycle Portraits in Zuid-Afrika

[ninja-popup ID=9145]Schrijf jezelf in voor de gratis wekelijkse nieuwsbrief[/ninja-popup]. Zodat je altijd het beste en meest inspirerende van EYEspired ontvangt!

Tags: , ,
Vorige artikel Volgende artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *