populaire-verzekeringen-nederland

Populaire Verzekeringen in Nederland

Wij Nederlanders sluiten gemiddeld gezien veel verzekeringen af. Vergeleken met de rest van Europa besteden we een relatief groot deel van ons inkomen aan verzekeringspolissen. Daar is natuurlijk niets mis mee, want het kan geen kwaad om je in te dekken tegen onverwachte financiële tegenvallers. In dit artikel bespreken we een aantal verzekeringen waar veel Nederlanders voor kiezen.

Inboedelverzekering

verzekering-inboedel

De inboedelverzekering is een van de meest afgesloten verzekeringen. Hiermee bescherm je jezelf tegen de kosten van schade aan je inboedel. Met je inboedel bedoelen we de losse spullen in je huis. Denk bijvoorbeeld aan meubels, laptops en sieraden. Als deze spullen beschadigd worden, bijvoorbeeld door brand, wateroverlast of storm, dan kun je een vergoeding krijgen van je verzekeraar. Ook als er spullen gestolen worden, kun je een beroep doen op je verzekeringspolis.

Overlijdensrisicoverzekering

De overlijdensrisicoverzekering (ORV) sluit je eigenlijk niet voor jezelf af, maar voor je gezin. Jouw inkomen is waarschijnlijk best belangrijk voor het onderhoud van het gezin. Als je inkomen weg zou vallen door jouw overlijden, dan zou het gezin in financiële moeilijkheden kunnen komen. Mocht je komen te overlijden, dan staat dat je gezin dus te wachten.

Met een ORV kun je zo’n situatie voorkomen. Bij het afsluiten van deze polis kies je een bepaald bedrag dat je wilt laten uitkeren aan je gezin wanneer je komt te overlijden. Met dit bedrag kan je gezin de vaste kosten blijven betalen. Denk bijvoorbeeld aan de huur of de hypotheek. Lukt het namelijk niet meer om deze kosten te betalen, dan zal je gezin moeten verhuizen. Dat is natuurlijk erg ongewenst, zeker vlak na het overlijden van een gezinslid.

Fietsverzekering

Nederland staat inmiddels wereldwijd bekend om het feit dat hier meer fietsen dan inwoners te vinden zijn. Met zo’n enorme hoeveelheid fietsen worden er natuurlijk ook veel fietsen gestolen. Ieder jaar zijn dat er weer enkele honderdduizenden. Gelukkig kun je jezelf hiertegen beschermen met een fietsverzekering.

Wordt je fiets gestolen, dan kun je een vergoeding krijgen van je verzekeraar voor de aanschaf van een nieuwe fiets. In bepaalde gevallen is de vergoeding zelfs net zo hoog als de oorspronkelijke aanschafwaarde van je fiets. Je hoeft dan niet weer opnieuw te sparen voor een nieuwe fiets, maar je kunt gelijk weer naar de fietsenwinkel voor een vervanger. Een verzekering is dus zeker interessant voor fietsen met een hoge aanschafwaarde.

Voorwaarde is overigens wel dat je een goedgekeurd slot gebruikt. Over het algemeen is dat een slot met het ART-2 keurmerk. Voor duurdere fietsen of bepaalde elektrische fietsen kan er van je gevraagd worden om een track & trace systeem te laten installeren.

Vorige artikel Volgende artikel