People of the Labyrinths tentoonstelling

Suppose it’s true after all, what then…

“Suppose it’s true after all, what then…” is de nieuwe tentoonstelling van Hans Demoed en Geert de Rooij; de oprichters van het eigenzinnige mode- en designlabel People of the Labyrinths (POTL). Met deze tentoonstelling hebben zij een vervolg gemaakt van hun succesvolle bijdrage (MAKE) BELIEVE aan het MoBa 2013 genaamd “Fetishism in Fashion”. In deze nieuwe tentoonstelling ligt de focus vooral op de drijfveren van mensen om zich te onderscheiden via de mode. Ook laten Demoed en De Rooij op opvallende wijze zien waar zij hun inspiratie voor hun collecties vandaan halen. Van de wisselwerking tussen kunst, cultuur en mode; van het onderzoeksproces zelf en van het verband tussen communicatie via beelden en fashion identity.

De tentoonstelling is nog tot en met zaterdag 15 maart te bezichtigen in de tentoonstellingsruimte GEMAK van de Vrije Academie in Den Haag. Voor de gelegenheid is de winkel van GEMAK -de GEMAKstore- veranderd in een ‘pop-up store’. Hier kun je terecht voor het aanschaffen van publicaties en limited edition t-shirts.

People of the Labyrinths tentoonstelling

Hans Demoed en Geert de Rooij studeerden beide af aan de modeacademie in Arnhem. Omdat ze dezelfde tegendraadse kijk op de modewereld hadden, richtten ze in 1984 samen People of the Labyrinths op. Van het begin af aan hebben zij zich gespecialiseerd in creaties die met de hand geprint en geverfd zijn. Demoed en De Rooij stellen hoge eisen aan zichzelf en willen voldoen aan de maatstaven die zij hebben gesteld aan hun eigen ontwerpen. Hun creaties, die compromisloos en ontzagwekkend zijn, komen samen in drie high-end collecties: hun modelijnen People of the Labyrinths, Taurus (voor mannen) en A.Maze; een interieurcollectie en een parfumlijn.

De fascinatie voor klassieke labyrinten als het doolhof en moderne labyrinten als microchips en vingerafdrukken blijkt een onuitputtelijke inspiratiebron te zijn voor de creatie van de kenmerkende zeefdrukken en patronen. Het thema van het labyrint staat symbool voor de complexiteit van de maatschappij die tegelijkertijd verleidelijk en inspirerend maar ook ongrijpbaar is. “POTL stands for sophisticated simplicity, magical colors and the luxury of unique and personal clothing”, zo valt er te lezen op de site.

People of the Labyrinths tentoonstelling

Hun bijzondere en eigenzinnige collecties interieurobjecten en mode-items zijn over de hele wereld verkrijgbaar: van Denemarken en Frankrijk tot Japan en Amerika. En in de afgelopen 23 jaar zijn er maar liefst 46 collecties uitgebracht, allen met de herkenbare hippie-de-luxe signatuur. Hoewel ze naar eigen zeggen niet (willen) behoren tot de top uit de modewereld en je hun werk dus ook niet zomaar tegen zult komen op de catwalk in Parijs of Milaan, behoren sterren als Elizabeth Taylor, Cher en Elton John opvallend genoeg tot hun vaste klantenkring.

Kortom, genoeg reden om een bezoekje te brengen aan de tentoonstelling en de ‘pop-up store’ van dit opzienbarende designerduo. “Suppose it’s true after all, what then…” van Hans Demoed en Geert de Rooij is nog tot en met 15 maart te zien in de tentoonstellingsruimte GEMAK in de Vrije Academie aan de Paviljoensgracht 20-24 in Den Haag.

Geschreven door gastblogger Elisabeth Bos. Mis niets van EYEspired en schrijf je in voor de gratis wekelijkse nieuwsbrief.

Tags: , ,
Vorige artikel Volgende artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *