Kunstbeurs PAN in Amsterdam

PAN Amsterdam

Gisteren reisde ik af naar de Amsterdam RAI voor de 27ste editie van de PAN, dé eigentijdse beurs voor kunst, antiek en design. Jaarlijks bezoeken met mij ruim 45.000 andere liefhebbers deze beurs. Bij binnenkomst kom ik er al snel achter dat ik met mijn jeans en overhemd toch underdressed ben. Tussen het heersende grijze publiek dat rondloopt met een jasje en soms ook met een dasje. Maar dat mag mijn pret niet drukken. Na het passeren van de eerste galeries lijkt het alsof de tijd stilstaat en je hetzelfde werk en setting de komende jaren ook nog op de beurs kunt zien. Bij verschillende galeries zie ik dan ook terugkerend werk van Appel, Sluijter, van Dongen en Toorop aan de muur.

Daarom ben ik blij dat er ook steeds meer hedendaags werk te zien is. Bij verschillende galeries kwam ik werk tegen dat al eerder op EYEspired heeft gestaan zoals Hendrik Kerstens bij NUNC Contemporary, Willy Verginer bij Galerie Majke Husstege en het werk van Nick Gentry en Bruno Walpoth bij Absolute Art Gallery.

pan-amsterdam-kunstbeurs-2

De enige galerie die mijn aandacht stal op de complete beurs was Bergarde Galleries met werk van onder andere Andy Diaz Hope (hierboven met Merry Go Round gemaakt van gelcapsules) en Julia Jacquette, die bijzondere details vastlegt op het doek.

pan-amsterdam-kunstbeurs-3

Pien-linelle-deunk

Verrast werd ik door dit portret met dit titel Pien van Linelle Deunk bij Kahmann Gallery. Haar ogen kijken je doordringend aan waardoor ik wel stil moest blijven staan om terug te kijken. Wat ook deels komt doordat ze enigszins streng twee blikken werpt.

clouds-sylvie-martens

Verder nam Sylvie Martens maar liefst een jaar de tijd voor haar serie “Clouds”. Wat resulteert in fascinerend werk, van alleen maar wolken waarin je weg kunt dromen, alsof je op het gras ligt in de zomer en naar de lucht staart.

foundling-marjolijn-mandersloot

Het werk van Marjolijn Mandersloot kende ik nog niet. Met name haar beelden serie waarbij het lijkt alsof dieren gevangen zitten in een vuilniszak sprak mij aan. Omdat het mij twee keer laat kijken, klopt het wat ik zie? Ontdek ook de nieuwe tentoonstelling op de Oude Kerk in Amsterdam.

Tags: , ,
Vorige artikel Volgende artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *