Qlick Editions in Amsterdam

Paardrijkleding voor buiten

Paardrijkleding voor buiten moet natuurlijk steviger zijn dan de paardrijkleding die binnen wordt gebruikt. Buiten wordt u blootgesteld aan diverse invloeden, waaronder uiteraard ook het weer. We leven nu eenmaal in een land waar het ene moment de zon kan schijnen en het met bakken uit de hemel komt vallen op het volgende moment. Hier moet u goed rekening mee kunnen houden met de paardrijkleding, vooral omdat u op een paard vaak hoog zit en u meer last hebt van het weer. U moet u goed kunnen kleden tegen bijvoorbeeld wind en neerslag.

Bescherming tegen vallen
Natuurlijk is het belangrijk om vooral ook buiten beschermende kleding te dragen. U verwacht het niet, maar het kan altijd voorkomen dat u onderweg valt. Het dragen van een helm is dan ook wel het minste waar u voor moet zorgen als u buiten gaat paardrijden. Paardrijden in de buitenlucht is heerlijk, zeker op het strand of door de bossen, maar u komt ook verkeer tegen. Nu kunt u als ervaren paardrijder wel veel ervaring hebben in het rijden tussen het verkeer, maar niet alle verkeer weet hoe er moet worden omgegaan met een paard op de weg. Dit kan voor ongelukken zorgen, waardoor het altijd verstandig is om uzelf zo goed mogelijk te beschermen.

Hoe zit het met het paard?
U wilt natuurlijk alles doen om te voorkomen dat het paard gewond raakt tijdens het paardrijden. Helaas heeft u hier niet altijd zelf de controle over. Een bezoek aan een veearts voor uw paard is vaak kostbaar. Gelukkig kunt u uw paard laten verzekeren tegen de kosten van de veearts. Er zijn verschillende soorten paardenverzekeringen, van een basisverzekering tot een volledige ziektekostenverzekering en een vruchtverzekering. U kunt natuurlijk zelf het best bepalen welke verzekering(en) u nodig heeft voor het paard.

Tags: ,
Vorige artikel Volgende artikel