Ontdek Israël met een rondreis

Ontdek Israël met een rondreis

Fotogeniek kun je Israël wel noemen. Het beloofde land ligt vol met heilige plekken en kleurrijke steden zoals Jeruzalem en Tel Aviv. Om toch ook de indrukwekkende landschappen zoals die bijvoorbeeld rondom de Dode Zee niet te vergeten. Israël doet het goed in het vakantiealbum. Bij reisorganisatie Kras doe je tijdens een rondreis Israël alle beroemde plekken aan en is het fotoalbum binnen no-time gevuld.

Toeren door het ´Beloofde land´ Israël
Waar oude verhalen tot leven komen. Waar heilige steden, mystieke woestijnen en schilderachtige plekken het decor vormen. Waar kunst, design en verleden samen komen. Zo kun je Israël wel omschrijven. Wie zoveel mogelijk van dit ‘beloofde land’ wil zien kan bij reisorganisatie Kras een voordelige rondreis Israël boeken. Rijk versierde gebouwen, heilige plekken en moderne restaurants & barretjes komen voorbij. Er is genoeg te ontdekken tijdens een rondreis door Israël.

Cultureel Jeruzalem
Natuurlijk zal hoofdstad Jeruzalem niet ontbreken tijdens de rondreis Israël. Misschien ken je de heilige stad wel uit de verhalen van de Bijbel. Of van de verhalen uit het journaal die vaak betrekking hebben op de Joden en Moslims die hier wonen. Over het algemeen leven de twee volken vredig naast elkaar. De Tempelberg waar zowel de Rotskoepel als de Al-Aqsa moskee staan bewijzen dat. En dan is er ook nog de Klaagmuur waar gebeden uit de Torah op briefjes worden achtergelaten. Jeruzalem is dan ook een fotogenieke plek die op Instagram heel wat likes zal opleveren.

Het fotogenieke decor van de Dode Zee
De foto’s van mensen die in een azuurblauw meer blijven drijven ken je vast wel. Het is de beroemde Dode Zee die door het hoge concentratie zout zorgt dat zwemmers blijven drijven. En dit meer ligt in het oosten van Israël. Zelf een duik nemen in de Dode Zee maakt de rondreis Israël helemaal compleet. Wist je trouwens dat ook het modder in dit meer een bijzondere werking heeft? Volgens velen krijg je er een babyzachte huid van. Proberen kan natuurlijk geen kwaad. En daarna luieren onder de zon op Mineral Beach is ook aan te raden. Of bewonder je liever de bergen rondom de Dode Zee? Onder invloed van de zon kleuren ze in allerlei tinten rood, geel en oranje. Een waar spektakel.

Modern en historie in Tel Aviv
Moderne winkelcentra en torenhoge wolkenkrabbers aan de ene kant en Ottomaanse huizen, kleurrijke markten en smalle steegjes aan de andere kant. Dat is Tel Aviv in een notendop. Oud en nieuw komen in deze stad echt samen. Via de brede Tayelet promenade loop je zo van de ene stadswijk naar de andere. Vooral de oude wijk Jaffa is erg geliefd. De sfeer van het Midden-Oosten is hier nog volop aanwezig. Gelukkig zorgen de (visrestaurants) aan de oude haven ervoor dat je ook kunt ontspannen. Al kan dat tijdens een rondreis Israël in Tel Aviv ook op Gordon Beach.

Tags: , ,
Vorige artikel Volgende artikel