x

Deel Je Inspiratie

[contact-form-7 id=”139″ title=”Zonder titel.”]

Wekelijkse nieuwsbrief

Laat nu je email adres achter

 

Dag vol kunst en cultuur in Wenen

Van verschillende mensen om mij heen heb ik goede verhalen over Wenen gehoord. Bekijk de video hieronder van Jean-Paul Vaugoin, de eigenaar van een zilversmederij die ons meeneemt voor een dag vol kunst en cultuur in Wenen. En hieronder lees je mijn drie tips voor goede musea.

Kunsthistorisch Museum
In de Kunstkamer van het Kunsthistorisches Museum vind je meer dan 2100 waardevolle voorwerpen die werden verzameld door de Habsburgse keizers. De Kunstkamer wordt dan ook beschouwd als een van de belangrijkste in zijn soort. Daarnaast vind je in de collectie Italiaanse, Hollandse en Vlaamse meesters van rond de Renaissance, waaronder werk van Rembrandt, Caravaggio en Raphael. Als je een echte liefhebber bent dan koop je een combikaart zodat je alle gebouwen kunt bekijken.

MUMOK
In het opvallende grijze gebouw vind je op het Museum Quartier het Museum voor Moderne Kunst van de Ludwig-stichting. Hier vind je in de collectie stukken uit de klassieke moderne kunst, de popart, nouveau realisme en het Weens actionisme. Vooral de laatste is een aanrader, omdat je niet vaak de kans zal krijgen om iets van deze beweging te bekijken.

Weense Kunsthal
Het museum met veel hedendaagse kunst bestaat uit een aantal verschillende hallen. Er zijn wisselende foto-exposities en thematentoonstellingen van jonge, internationale kunstenaars die zich bezighouden met video-art en nieuwe media. In de kunsthal vind je ook een hip café met heerlijke Sachertorte, uitstekende espresso en een enorm terras.

dag-kunst-cultuur-wenen-2

Wekelijkse nieuwsbrief

Laat nu je email adres achter

Top Stories

  • No results available