meest-gestelde-vragen-borstvergroting-beantwoord

De Meest Gestelde Vragen over Borstvergroting Beantwoord

Voor vrouwen die overwegen om een borstvergroting te ondergaan, kunnen er tal van vragen en zorgen zijn. Van de veiligheid van de ingreep tot het herstelproces en de verwachte resultaten, er is veel om over na te denken. Daarom hebben we dit artikel samengesteld om de meest gestelde vragen over borstvergroting te beantwoorden.

Of je nu nieuwsgierig bent naar de procedure of serieus overweegt om het te doen, hier vind je antwoorden en inzichten om je te helpen bij het nemen van een weloverwogen beslissing.

Hoe oud moet je zijn?

bh-borst-vergroting

De meeste vrouwen die een borstvergroting ondergaan zijn vrouwen van in de 30 die de ingreep al een tijdje overwegen. Maar ook vrouwen van 40 en 50 zitten niet verlegen om de ingreep. Dat geldt ook voor vrouwen van in de 20, hoewel die minder vaak voorkomen dan oudere vrouwen.

Het maakt niet echt uit waar je je op je levensreis bevindt, als je maar 18 jaar of ouder bent. Zolang je borsten volledig gevormd zijn, je de wens hebt om je borsten te vergroten en je gezond genoeg bent om de ingreep te ondergaan, ben je een geschikte kandidaat voor een operatie.

Hoelang gaan implantaten mee?

Borstimplantaten kunnen een leven lang meegaan, hoewel ze door de fabrikanten technisch gezien niet als “levenslange hulpmiddelen” worden beschouwd. Meestal gaan implantaten 10 tot 20 jaar of langer mee.

Wat is het verschil tussen traanvormige en ronde implantaten?

Tegenwoordig heb je twee opties voor borstimplantaten: druppelvormige en ronde. De traanvorm is ontwikkeld om er natuurlijker uit te zien. Als deze omgedraaid of anderszins verplaatst worden, kan de vorm van je borst aanzienlijk veranderen.

Ronde implantaten kunnen, als ze onder de spier worden geplaatst, voor een vergelijkbaar uiterlijk zorgen. Je kunt de vorm van het implantaat dat je wilt met je arts bespreken. Samen kunnen jullie beslissen wat voor jou het juiste implantaat is.

Wanneer kun je beginnen met sporten?

Aanbieders van borstvergrotingen raden hun cliënten meestal aan om na de operatie te beginnen met wandelen. Je moet in een langzaam tot matig tempo lopen om je buste niet te veel te belasten. De snelheid waarmee je loopt hangt af van hoe je je voelt en wat comfortabel is. Wat je niet moet doen is enige vorm van krachtige lichaamsbeweging. Gewichtheffen, joggen, wandelen, sprinten en andere activiteiten moet je vermijden om je borsten in de juiste positie te houden.

Hoe kies je de juiste maat?

borst-implant

Een van de belangrijkste beslissingen die je zult nemen is de keuze van de grootte van je implantaten. Je chirurg zal samen met jou bepalen welke grootte en vorm van het implantaat voor jou het beste is. Maar als je groter of kleiner wilt dan je chirurg aanbeveelt, is dat uiteindelijk jouw keuze. Geen enkele patiënt wil na de operatie wakker worden en ontevreden zijn met het resultaat. Besteed daarom zoveel tijd en energie als je nodig hebt om de juiste maat borsten voor jou te kiezen. Kijk voor meer informatie op de site van Kliniek Veldhoven.

Kun je borstvoeding geven met implantaten?

Als het implantaat onder het borstweefsel wordt geplaatst, heeft het geen invloed op je vermogen om melk te produceren of borstvoeding te geven. Bovendien blijft de borst goed functioneren als het implantaat onder de spier wordt geplaatst. Als je van plan bent om in de toekomst borstvoeding te gaan geven, bespreek dit dan met je arts zodat hij of zij de juiste plaatsing kan aanbevelen.

Wanneer kun je weer autorijden?

Rijden gaat gepaard met bewegingen van de bovenarm en moet voorzichtig gebeuren. Vrouwen kunnen al een week na de operatie beginnen met autorijden, zolang ze geen pijnstillers gebruiken of andere medicijnen die hun rijvaardigheid zouden kunnen verminderen.

Moet je wachten tot je niet meer zwanger wilt worden?

Zwangerschap staat erom bekend dat het de grootte en vorm van de borsten van een vrouw verandert. Deze veranderingen kunnen gemakkelijk een negatief effect hebben op het uiterlijk van je borsten, waardoor die van jou er slap en leeg uitzien. Daarom is het over het algemeen een goed idee om met de ingreep te wachten tot je geen kinderen meer wilt. Zwangerschap veroorzaakt een verandering in je borsten, of je nu implantaten hebt of niet.

Wanneer kun je weer aan het werk?

Wanneer je weer aan het werk kunt, hangt sterk af van het werk dat je doet en hoe fysiek veeleisend het is voor je lichaam. Je moet minstens één tot twee weken na de operatie geen bewegingen met je bovenarm maken. Dit zijn bewegingen zoals je armen boven je hoofd heffen of naar iets in een hoge kast reiken.

Als je werk niet zo fysiek veeleisend is en geen grote bewegingen met je bovenarm vereist, kun je waarschijnlijk weer aan het werk zodra je je beter begint te voelen. Maar voordat je ergens aan begint, moet je eerst met je zorgverlener praten. Als je eenmaal hebt uitgelegd hoe je er lichamelijk aan toe bent en hoe graag je weer aan het werk wilt, zullen ze je suggesties en aanbevelingen geven over hoe en wanneer je weer aan het werk kunt.

Vorige artikel Volgende artikel