manieren-vrienden-maken-volwassene

100x Manieren Om Vrienden te Maken als Volwassene

Weinig dingen in het leven zijn belangrijker dan ondersteunende, goede vrienden. Veel mensen zullen je leven in en uit lopen, maar alleen echte vrienden zullen voetafdrukken in je hart achterlaten. Terugkijkend op de vrienden die in je leven zijn gekomen en zijn gegaan, kun je waarschijnlijk wel begrijpen hoe waar dat is.

Vrienden maken als volwassene is niet gemakkelijk, dus bedachten wij 100 manieren om je daarbij te helpen. Het is nooit te laat om de crew voor jou te vinden.

1. Probeer sociale media of vriendschaps-apps

man-telefoon-bericht

Hoewel sommige mensen lijden aan sociale angst en moeite kunnen hebben om zich aanvankelijk in openbare ontmoetingen te begeven, zijn sociale media een geweldige weg. Er zijn geweldige groepen die aansluiten bij verschillende interesses. Ook zijn er een paar gratis apps die, net als dating, vrienden met elkaar in contact brengen, zoals Bumble BFF. Lees het artikel van ExpressVPN om nog meer van de beste vriendschaps-apps te ontdekken.

2. Werk samen met een extraverte vriend

Woon evenementen bij met een extraverte vriend, zodat die je kan helpen verbindingen te leggen. Als je meer verlegen of introvert bent, vraag dan een van je meer extraverte vrienden om je wingman te zijn en je te helpen anderen te ontmoeten.

3. Wees je bewust van je lichaamstaal

Het is gemakkelijker om een gesprek te beginnen met iemand die nieuw is als hij of zij meer benaderbaar lijkt. Je bewust zijn van hoe we staan (armen gekruist, naar beneden kijken, lichaam weggedraaid van anderen) kan de indruk wekken dat je niet openstaat om nieuwe mensen te ontmoeten.

4. Plan iets nieuws met een nieuwe vriend om de vriendschap te ontwikkelen

Nieuwe ervaringen doen herinneringen en verbondenheid groeien. Iets proberen, ergens naartoe gaan of een ervaring hebben die voor jullie beiden nieuw is, stimuleert de afgifte van het neurochemische dopamine, de neurotransmitter van beloning, waardoor je je goed voelt en meer wilt. Dit stimuleert je band en slaat herinneringen op waar je later herinneringen aan kunt ophalen.

5. Zoek niet naar overeenkomsten

Als je geen vergelijkbare visie en hobby’s met iemand deelt, betekent dat niet dat je geen vriendschap kunt ontwikkelen. Een echte vriend is als een diepe oceaan die alle gebreken van een ander waarneemt. Oordeel daarom niet over iemand als hij/zij tot een andere denkwijze behoort. Door dat niet te doen kun je nieuwe vrienden maken.

6. Probeer een willekeurige daad van vriendelijkheid

Zie je iemand die eruitziet alsof hij of zij wat vrolijkheid kan gebruiken? Oefen je bedachtzaamheid en doe iets om hun dag op te fleuren. Dit kan helpen iemand zich speciaal te laten voelen en voorliefde en waardering voor jou te ontwikkelen.

7. Word lid van een nieuwe club of organisatie

koppel-yoga-poses-intimiteit

Raak betrokken bij een activiteit die belangrijk voor je is, waarbij je waarschijnlijk anderen zult ontmoeten met vergelijkbare waarden en interesses. Je hebt dan iets om je over te verbinden en sommige van deze relaties kunnen mettertijd langdurige vriendschappen worden.

8. Wees echt eerlijk

Eerlijkheid is wat vertrouwen opbouwt en vertrouwen is wat intimiteit tussen mensen opbouwt en dit is een sterke basis voor een hechte vriendschap.

9. Heb geduld met jezelf

Het kost gemiddeld 140 uur samen doorgebrachte tijd om een “goede vriend” te maken. Wees geduldig met jezelf en zorg dat je er de tijd insteekt om een langdurige band te ontwikkelen.

10. Blijf in contact

Als je eenmaal interactie hebt gehad met een persoon en contactnummers hebt uitgewisseld, vergeet hem dan niet te bellen of een bericht te sturen. Bel ze en vraag naar de volgende ontmoeting. Of je kunt ook communiceren via het telefoongesprek. Je vaak openstellen voor iemand is een geweldige manier om een sterke vriendschap te ontwikkelen.

11. Complimenteer anderen

Mensen hebben de neiging om de bijvoeglijke naamwoorden die je gebruikt om andere mensen te beschrijven te associëren met jouw persoonlijkheid. Dus, als je iemand anders beschrijft met positieve bijvoeglijke naamwoorden, zullen mensen jou associëren met die kwaliteiten.

12. Zeg ja

Dit is een richtlijn die acteurs gebruiken bij het doen van improvisatie en het geldt ook voor het maken van nieuwe vrienden! Ja zeggen kan lijken op openheid om nieuwe dingen te proberen, maar het kan ook lijken op gewoon openstaan voor waar het gesprek je ook brengt.

13. Vergroot je zelfvertrouwen

leider-eigenschappen-herkennen-werk-overleg

Als je vertrouwen hebt in jezelf en jezelf leuk vindt, maakt dat het voor anderen gemakkelijker om die kwaliteiten ook in jou te zien. Van jezelf houden en op een gezonde mentale en emotionele plaats zijn is een belangrijke stap voordat je nieuwe relaties werft. Het doel moet niet zijn om alleen vriendschappen te creëren, maar om ze te onderhouden.

14. Stel je verwachtingen niet te hoog of verwacht niet te veel van één persoon

Tijdens het creëren van vriendschappen is het aan te raden om je te richten op meerdere vriendschappen om verschillende redenen. Een van de belangrijkste redenen is het vermijden van afhankelijkheidsrelaties en relaties die zich kunnen ontwikkelen uit traumabinding. Wees realistisch met je verwachtingen.

15. Neem initiatief

Als je mensen om je heen vindt, hoef je niet te wachten tot iemand je de hand reikt en de eerste stap zet. Word in plaats daarvan een vriendelijke initiatiefnemer, zelfs als je introvert bent. Begin een gesprek met iemand en deel iets over jezelf. Laat hen op dezelfde manier iets over zichzelf delen. Het is niet nodig om bij de allereerste interactie al zo persoonlijk te zijn, maar wissel een paar woorden of verhalen uit die het ijs kunnen breken.

16. Laat zien dat je vriendelijk bent

Iemand die vrienden zoekt, moet laten zien dat hij vriendelijk is. Begrijp dat je datgene moet zijn wat je zelf zoekt. Welke kwaliteiten zijn voor jou belangrijk in ‘een vriend’? Zorg ervoor dat je die belichaamt.

17. Wees consequent

Wees op tijd als je plannen met iemand maakt. Sms hem niet twintig minuten van tevoren en zeg dat je twintig minuten te laat komt, of erger nog, dat je op het laatste moment afzegt. Kleine dingen zoals op tijd komen bouwen vertrouwen op in elke relatie.

18. Kijk mensen aan als ze aan het woord zijn

Vooral in grote groepen kan het gemakkelijk zijn voor mensen om over het hoofd gezien te worden of zich niet belangrijk te voelen. Als je daar aandachtig bent en respect toont met goed oogcontact, onderscheidt dat je echt van anderen die misschien op hun telefoon zitten of op een andere manier ongeïnteresseerd zijn.

19. Wees enthousiast

Season 6 Reaction GIF by The Office

Als je een kamer binnenloopt en echt de boel oplicht met je enthousiasme, zullen mensen zich tot je aangetrokken voelen. Aan de andere kant, als je een kamer binnenloopt en saai overkomt, zal niemand zich met je willen verbinden. Mensen voelen zich van nature aangetrokken tot andere mensen die warmte, enthousiasme en opwinding uitstralen.

20. Neem je voor om minstens één avond per week sociaal te zijn

Klinkt eenvoudig, maar hoe meer je op stap bent, hoe groter de kans dat je mensen ontmoet en contacten legt. Overweeg sites als meetup.com te gebruiken om evenementen bij jou in de buurt te vinden.

21. Wees je bewust van culturele verschillen

Omdat individuen vaak verhuizen voor hun carrière en familieverplichtingen, is het belangrijk om de cultuur van vriendschappen binnen je gemeenschap te begrijpen. Indien niet goed begrepen, kunnen culturele verschillen een barrière opwerpen voor vriendschappen.

22. Maak een observatie over iemand

De beste manier om een gesprek aan te knopen en mogelijk een vriendschap met iemand op te bouwen is door een observatie te doen en daarnaar te informeren. Bijvoorbeeld: “Het viel me op dat je … draagt”, “Dat is een ongewoon accent. Waar kom je vandaan?” en “Dat zijn mooie oorbellen.” Hebben ze een speciale betekenis? Mensen praten graag over zichzelf en, nog belangrijker, zijn gevleid als iemand iets over hen opmerkt.

23. Wees nieuwsgierig

Stel open vragen. Als je geïnteresseerd bent in andere mensen, zullen ze vaak de gunst teruggeven en kan er vriendschap ontstaan.

24. Stel vragen

jaloerse-vrienden-herkennen

Dit is belangrijk omdat het getuigt van een oprechte inspanning om iemand proberen te leren kennen en je eigenlijk sympathieker maakt.

25. Ga niks forceren

Te sterk overkomen kan mensen afschrikken. Begin met vriendelijke gesprekken voordat je voorstelt om af te spreken voor koffie of een rondje hardlopen.

26. Als je in een goede bui bent, laat het dan zien

Mensen worden sterk beïnvloed door de stemmingen van andere mensen en kunnen zelfs onbewust de emoties voelen van degenen om hen heen. Doe je best om positieve emoties over te brengen, zodat anderen zich gelukkig voelen als ze bij je in de buurt zijn.

27. Neem feedback aan

Heeft je zus je het tijdens je jeugd moeilijk gemaakt omdat je te veel praatte of niet goed luisterde? Hebben geliefden je verteld dat je soms een beetje koppig bent? Let op de signalen die mensen je geven over hoe je ontvangen wordt, en sta open om over jezelf te leren. Je zelfkennis zal je een veel betere vriend maken.

28. Vertel ze een geheim

Zelfonthulling is een geweldige relatie-opbouwende techniek en helpt beide partijen zich dichter bij elkaar te voelen en eerder geneigd elkaar in de toekomst in vertrouwen te nemen. Deze kwetsbaarheid creëert intimiteit in de vriendschap.

29. Haal diep adem voordat je iemand benadert of een nieuwe ruimte betreedt waar je hoopt nieuwe mensen te ontmoeten

Het is normaal dat je angst toeneemt in die omgeving en dat het onthouden van diepe herstellende ademhalingen je angst kan verminderen en het hopelijk leuker kan maken!

30. Maak oogcontact met mensen als je met ze praat

mijn-schoondochter-mag-mij-niet

Mensen willen zich gehoord voelen, en als je ze niet aankijkt, is de kans groter dat ze denken dat je niet geïnteresseerd bent in hun vriendschap.

31. Richt je op kwaliteiten die je leuk vindt aan jezelf of bewondert in anderen

Je identiteit wordt diep gevormd door je vriendschappen. Bedenk welke kwaliteiten je leuk vindt aan jezelf of zou willen dat je had, en zoek mensen met die kwaliteiten in je vriendschappen.

32. Als verbinding maken met anderen echt moeilijk voor je is, overweeg dan groepstherapie

In groepstherapie heb je een veilige plek om nieuwe interpersoonlijke vaardigheden uit te proberen, en krijg je eerlijke feedback over hoe andere mensen je zien.

33. Benadruk je gedeelde waarden of gemeenschappelijke interesses

Mensen voelen zich meer aangetrokken tot degenen die op hen lijken, of het nu gaat om een houding, hobby’s waar ze van genieten, of standpunten over controversiële onderwerpen, het maakt niet uit. Zoek iets wat jullie gemeen hebben.

34. Zoek een groep die online bijeenkomt

Als je vanwege COVID nog niet aan in-person activiteiten wilt deelnemen, probeer dan een groep te vinden die online bijeenkomt. Er zijn bijvoorbeeld online boekenclubs, zakelijke netwerkclubs, en meer.

35. Besef dat je niet meteen een band hebt met alle mensen die je ontmoet, en dat niet iedereen een band met jou zal hebben

Dat is oké en betekent gewoon dat het niet zo bedoeld was, of het is een potentiële vriendschap die na verloop van tijd kan groeien.

36. Glimlach

Glimlachen terwijl je oogcontact met iemand houdt, creëert een positief effect op de ander. Praten met een warme glimlach en consequent oogcontact zorgt ervoor dat de ander zich op zijn gemak voelt en geïnteresseerd is in het gesprek.

37. Zoek een leven (en dat bedoelen we op de zachtst mogelijke manier)

Als je mensen wilt ontmoeten met wie je iets gemeen hebt, doe dan regelmatig dingen waarbij je anderen betrekt. Activiteiten kunnen variëren van lessen volgen, lid worden van hobbyclubs, vrijwilligerswerk doen, een sport of spel spelen, wandelen, of elk ander streven dat regelmatig samenkomt.

De mensen die je ontmoet zullen je interesse delen, en je hebt iets om over te praten en samen van te genieten. Vertrouw niet op online bronnen als Twitter en Facebook. Deze kunnen nuttig zijn om contact te houden, maar ze vervangen geen face to face vriendschap.

38. Zie mensen die je kent niet over het hoofd

Terwijl je nieuwe vrienden maakt, vergeet dan niet de mensen die je al kent. Is er een favoriet familielid dat je vaker zou willen zien? Bel hem of haar op en stel voor om te gaan wandelen of lunchen. Zijn er bekenden op je werk, in de kerk, in je buurt, betrokken bij de school van je kind (of je eigen), of elders met wie je een vriendschap zou kunnen ontwikkelen? Overweeg om hen de hand te reiken. Laat deze mensen weten dat je graag evenementen en activiteiten zou willen delen.

39. Denk buiten de kaders

Sta open voor het aangaan van nieuwe relaties met buren, klasgenoten en collega’s, hoe anders ze ook lijken te zijn dan jij. Variatie hebben in je vriendenkeuze houdt het interessant.

40. Onthoud details

Het erkennen van belangrijke details over iemand (bijv., verjaardag, naam van de hond) laat zien dat je om iemand geeft en in staat bent ‘het leven te doen’ met iemand.

41. Vraag een kennis of buurman om hulp

Mensen zijn graag behulpzaam en ook al voelt het misschien kwetsbaar, het is een geweldige overgang naar vriendschap.

42. Maak de eerste stap

I Think So Season 2 GIF by Friends

Het is oké om de eerste stap te zetten. Je kunt beginnen met een eenvoudige tekst als: “Ik ben zo blij dat we elkaar vandaag hebben ontmoet.” Als ze reageren, dan heb je het ijs gebroken.

43. Wees geïnteresseerd en gepassioneerd in het leren over waar ze van houden

Stel ze veel vragen over het project/de baan/de hobby waar ze bij betrokken zijn. Vraag hen waarom ze het project/de baan willen doen. Ontdek hun levensmissie en passie en wees leergierig.

44. Beoefen zelfcompassie

Vriendelijk zijn voor jezelf zal je helpen vriendelijker te zijn voor anderen en je helpen vriendschappen op te bouwen.

45. Eet maaltijden buiten als het kan

In plaats van je afhaalmaaltijd mee naar huis te nemen of in je auto te eten, probeer eens buiten bij de afhaalplaats te eten en glimlach naar de mensen. Nodig iemand uit om je tafel mee te delen.

46. Probeer in een nieuwe vriendschap al vroeg vast te stellen of deze wederzijds is of niet

Wederzijdse vriendschappen bieden de sterkste bescherming tegen eenzaamheid.

47. Wees jezelf

Als je je gedraagt als iemand anders, met wie maakt die persoon dan werkelijk contact? Er is niemand in het leven die jijer is dan jij.

48. Praat met mensen in de rij bij de supermarkt

eten-supermarkt

Stel een vraag over iets wat ze kopen, geef commentaar op wat je wel of niet leuk vindt aan de winkel, praat over de mooie bloemen die staan uitgestald. Behalve dat het je helpt te oefenen met het praten met mensen, komen deze mensen waarschijnlijk uit je buurt, en maak je misschien een nieuwe vriend.

49. Wees intentioneel

Als je naar vriendschappen verlangt, is het prima om intentioneel te zijn in je acties. Stel doelen voor jezelf om nieuwe vrienden te maken.

50. Onthul af en toe je gebreken

Mensen hebben de neiging je aardiger te vinden nadat je een fout hebt gemaakt, maar alleen als ze geloven dat je een competent persoon bent. Laten zien dat je niet perfect bent maakt je meer relateerbaar en toont een gevoel van kwetsbaarheid naar de mensen om je heen.

51. Wees je bewust van hoe je jezelf presenteert

Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar als je stinkt, vies bent of je gewoon slordig presenteert, kun je sommige potentiële vrienden afschrikken. We hebben allemaal off days (het gebeurt!), maar jezelf met zorg presenteren laat zien dat je jezelf waardeert.

52. Zoek interessante, leuke mensen

Betrokken zijn bij een voortdurende activiteit, en regelmatig dezelfde mensen ontmoeten geeft je een kans om hen te leren kennen voordat je besluit een meer persoonlijke relatie na te streven. Als je iemand vindt die je bijzonder aangenaam vindt, besteed dan wat tijd aan een gesprek met hem of haar tijdens of na je activiteit.

Stel vragen over het project waaraan je werkt, of deel ervaringen en adviezen uit. Als het gesprek jullie beiden bevalt, gaat het goed, dan kun je aanbieden om elkaar voor of na de sessie te ontmoeten voor een kopje koffie. Van daaruit kun je meer dingen samen gaan doen, totdat je een patroon van vriendschap hebt opgebouwd.

53. Beschouw een gevoel van eenzaamheid niet als een teken van falen

Eenzaamheid is het signaal dat je uit moet reiken om je sociale connecties te versterken, net zoals honger het signaal is dat je moet eten. Het is geen teken dat je iets verkeerd doet.

54. Maak contact met oprechtheid

ben-je-een-leider-eigenschappen

Bij vriendschappen gaat het erom eerlijk en oprecht met elkaar te zijn. Praat alleen over activiteiten of ideeën die je oprecht leuk vindt of waarin je gelooft.

Observeer niet hoe je eruit ziet, of wat je zegt om je aan te passen aan wat je denkt dat de ander wil zien of horen. Als je respect en warmte toont en oprecht bent, zal er een band ontstaan tussen jou en iemand die je ontmoet.

Oprechtheid trekt anderen aan die zich oprecht willen verbinden, en deze mensen zullen je ware, langdurige vrienden worden.

55. Spiegel de sterke punten van anderen

Spiegelen is een middel dat in de therapie wordt gebruikt, waarbij de therapeut de positieve sterke punten en kwaliteiten van de cliënt terugspiegelt, zodat de cliënt die positieve aspecten kan gaan integreren in zijn begrip van zichzelf. Zolang je authentiek en oprecht bent, kan het spiegelen van de sterke punten van een toekomstige vriend een effectieve manier zijn om een positieve verstandhouding op te bouwen. Hoe specifieker de observatie, hoe betekenisvoller die zal zijn voor de ontvanger.

56. Wees nieuwsgierig

Mensen praten graag over zichzelf. Stel ze vragen over zichzelf en kijk waar het gesprek toe leidt.

57. Probeer een nieuwe activiteit uit

Is er iets wat je altijd al hebt willen doen? Rolschaatsen, koken, bakken, houtbewerking, wandelen of modelvliegtuigen vliegen? Al deze activiteiten hebben belangengroepen, en ze zijn waarschijnlijk in de buurt. Zoek op internet naar interessegroepen in je gewenste activiteit, en doe mee. Je zult snel vrienden maken omdat je met iedereen iets gemeen hebt.

58. Leg je telefoon neer en praat met mensen in het openbaar

Het is gemakkelijk om je achter je telefoonscherm te verbergen en te verdwalen in de cyberwereld terwijl je in het openbaar bent. Zeg in plaats daarvan “hoi” tegen de werknemers of klanten als je naar je plaatselijke café, kruidenier of een andere plaatselijke zaak gaat waar je vaak komt, en maak een miniconversatie.

Hallo zeggen of een klein praatje maken met mensen die je elke dag of een paar keer per week ziet, is een manier om nieuwe mensen te ontmoeten en contact te maken met anderen. Het kan eng zijn om jezelf daarbuiten te zetten en een gesprek aan te knopen, maar de beloning is groter dan het risico. Je weet maar nooit, misschien ontmoet je wel iemand die uiteindelijk een vriend voor het leven kan worden.

59. Wees open

principes-goed-werkgeverschap

Je weet nooit waar je je volgende “persoon” zult vinden. Sluit dus geen deuren zonder te zien wat er aan de andere kant is.

60. Maak contact op een buurt-chatsite, zoals nextdoor.com

Als je iemand vindt die iets doet wat je leuk vindt op de site, geef er dan commentaar op. Doe mee aan buurtschoonmaakdagen. Bak koekjes, maak een foto, en zeg dat je op een bepaalde tijd en dag in het buurtpark zult zijn met de lekkernijen. Nodig andere buren uit om hun eigen koffie of drankjes mee te nemen en zich bij je aan te sluiten.

61. Ga moeilijke discussies niet uit de weg

Conflicten zijn een onvermijdelijk onderdeel van vriendschappen, en kunnen juist leiden tot een diepere vriendschap omdat je door iets moeilijks heen hebt gewerkt.

62. Beoefen mindfulness

Mindfulness is een krachtig hulpmiddel om vriendschappen te verbeteren. Het ontwikkelen van mindfulness zal je helpen vaardigheden op te bouwen om sterke vriendschappen te ontwikkelen.

63. Haal het COVID-19 vaccin

Je vergroot je kansen om mensen te ontmoeten als je volledig gevaccineerd bent. Het zal je gemoedsrust geven, en je zult je beter voelen als je naar nieuwe omgevingen gaat.

64. Lach

selfie-achtergrond-vrouw-betere-selfies

Lachen is een van de beste verbinders. Zoek manieren om met nieuwe mensen te lachen om een krachtige band te creëren.

65. Praat met mensen in de lunchroom op het werk

Glimlach, knik, zeg “hoi” en ga er vaak heen. Als mensen je zien, zullen ze je leren kennen, en het aangaan van gesprekken zal gemakkelijker zijn.

66. Wees een goede luisteraar

Als je merkt dat je aandacht afdwaalt als iemand praat, probeer deze dan terug te brengen naar wat hij/zij zegt. Als je goed luistert, zullen anderen zich gerespecteerd, begrepen en warm naar je toe voelen.

67. Creëer vriendschappen met vrienden van vrienden

Dit is uitstekend als het doel is om je kring uit te breiden. Velen vinden het ook handig en veilig omdat ze waarschijnlijk veel van de kenmerken van je gezamenlijke vriend delen.

68. Vrijwilliger

Hou je van boeken? Je plaatselijke bibliotheek kan je hulp goed gebruiken. Word docent in je favoriete museum of galerie. Als je van kinderen houdt, meld je dan aan als vrijwilliger om met ze te wandelen of ze iets te leren. Doe vrijwilligerswerk bij je plaatselijke natuurcentrum. Er zullen daar andere volwassenen zijn met wie je bevriend kunt raken.

69. Laat de persoon een verhaal vertellen

vrouw-gesprek-twijfel

Vraag ze bijvoorbeeld wat het meest interessante deel van hun werk is, wat hun favoriete plek in hun stad is, of wat hun favoriete plek was om als kind te bezoeken.

70. Zoek tijd voor eenzaamheid

Eenzaamheid versterkt je verbinding met jezelf en dar maakt verbinding met anderen weer mogelijk.

71. Schrijf je in voor tours als je reist

Sluit je aan bij een tour waar je ook bent of reis mee met andere reizigers. De kans is groot dat je iemand ontmoet die jouw reisinteresse deelt.

72. Zoek kwetsbaarheid en verbinding

Kwetsbaarheid is eng, maar mensen zijn echt gemaakt voor verbinding. Zelfs de meest introverte mensen hebben behoefte aan nabijheid met anderen! Het voordeel is de risico’s waard.

73. Beoefen empathie

Empathie is misschien wel de belangrijkste relationele vaardigheid en bevordert verbinding, het opbouwen van verstandhouding en is de basis van vriendschap.

Empathie houdt in dat je je verplaatst in de schoenen van een ander en nadenkt over hoe die zich in een bepaalde situatie zou kunnen voelen. Het helpt hen zich gehoord, begrepen en met ons verbonden te voelen.

Compassievolle empathie is niet alleen iemands ervaring begrijpen en met hem meevoelen, maar ook bewogen zijn om te helpen als dat nodig en welkom is. Dit is het niveau van empathie dat echt diepere vriendschappen kan bevorderen.

74. Stel vervolgvragen

Als iemand je vertelt over een recente gebeurtenis, zoals een bruiloft of het krijgen van een nieuwe puppy, vraag dan om foto’s te zien, die de meeste mensen direct bij zich hebben op hun telefoon. Dit toont een dieper niveau van interesse en omdat een foto duizend woorden waard is, heb je veel meer informatie om op te reageren om een sterkere verbinding mogelijk te maken.

75. Sta open voor nieuwe vriendschappen uit de vreemdste scenario’s

Best Friends Reaction GIF

Je weet nooit waar je iemand kunt ontmoeten die een vriend zou kunnen worden. Een willekeurige ontmoeting op een vakantie, wroeten bij dezelfde wedstrijd, spreken bij een praatgroep, op vele manieren kan uit bijna elke toevallige ontmoeting een vriendschap opbloeien als een van jullie of allebei openstaan voor het idee en de kans grijpen om de ander uit te nodigen om samen te komen.

76. Zoek naar wat je kunt geven, niet naar wat je kunt krijgen

Als je naar een potentiële vriend luistert, bedenk dan wie of wat je zou kunnen weten dat hem zou kunnen helpen in een bepaald aspect van zijn leven. Bijvoorbeeld, als ze zeggen dat ze onlangs hun baan zijn kwijtgeraakt, breng ze dan in contact met de recruiter, website of loopbaanadviseur die jou heeft geholpen toen je werkloos was. Bedenk welke vrienden, organisaties, verwijzingen of diensten voor hen een steun of hulpbron zouden kunnen zijn en deel ze ruimhartig.

77. Geniet van het moment

Soms is er veel druk om een vriendschap te laten uitmonden in een levenslange verbintenis. Om wat van die druk te verlichten, kun je je gewoon richten op het moment en kijken of dit een vriend kan zijn voor nu!

78. Vat het niet persoonlijk op

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat de meeste volwassenen meerdere prioriteiten hebben. Vat het niet persoonlijk op als je niet helemaal bovenaan de lijst staat terwijl een relatie wordt opgebouwd – wees blij dat je op de lijst staat!

79. Doe iemand een plezier

Iemand een plezier doen helpt bij het ontwikkelen van intimiteit en goede vibes tussen twee mensen. Zelfs een kleine daad van zachtmoedigheid kan veel bijdragen, zoals het aanbieden van een soort hulp of begeleiding aan een persoon dicht bij je in de buurt, of dat nu op het werk, op school of op een andere sociale plek is.

80. Vraag potentiële nieuwe vrienden uit voor “vrienden-dates”

koffie-gesprek

Het kan ongemakkelijk voelen of je angstig maken, maar een nieuwe kennis vragen of hij of zij zin heeft in koffie of een wandeling is een geweldige manier om hem of haar te leren kennen. Misschien klikt het en heb je een geweldige tijd – of je merkt dat je niet veel met elkaar gemeen hebt. Hoe meer vrienden-dates je maakt, hoe groter de kans dat je mensen vindt die goed bij je passen.

81. Kom opdagen

Vaak worden kansen op vriendschappen gemist omdat mensen niet komen opdagen. Als je wordt uitgenodigd om uit te gaan met collega’s, een hobby-groep, klasgenoten of buurtbijeenkomst, ga dan gewoon. Er wordt vaak gesteld dat een groot deel van succes bestaat uit het komen opdagen. Om vrienden te maken moet je jezelf wel in de positie brengen om vriendschappen te creëren.

82. Ontmoet elkaar persoonlijk

Facebook vrienden zijn geen vrienden. Online interacties kunnen je vriendschap aanvullen… maar om de echte banden van vriendschap te laten groeien heb je wel fysieke ontmoetingen en gezamenlijke ervaringen nodig.

83. Waardeer langdurige vriendschappen

Het is geweldig om nieuwe vriendschappen te sluiten, maar er is iets speciaals en waardevols aan langdurige vriendschappen, je hebt een brok van je leven samen gedeeld en daardoor bepaalde referenties en gedeelde ervaringen die zoveel kunnen betekenen. Een oudere, verloren vriendschap opnieuw aanwakkeren kan dus een waardevolle nieuwe en oude vriendschap zijn…zoek ze op en reik ze de hand en wakker ze aan.

84. Wees bereid om echt moeite te doen

Het is een mythe dat grote vriendschappen onderhoudsvrij zouden moeten zijn. ALLE relaties, ook vriendschappen, vergen inspanning, geïnvesteerde tijd, bereidheid om soms te doen waar je geen zin in hebt en te praten als je geen zin hebt. Het werk dat je erin stopt zal de bevrediging zijn die je eruit haalt.

85. Plant het zaadje voor wat vervolginteractie

Stel voor om in de toekomst informatie uit te wisselen en contact te leggen. Dit kan kwetsbaar en eng voelen, maar het is het tijdelijke ongemak of zelfs enige afwijzing waard om hopelijk enkele relaties te vinden die blijvende steun bieden.

86. Zet je in voor een wekelijkse club, klas, of een soort bijeenkomst

leider-eigenschappen-discussieren-werk

Dit kunnen trivia- of spelletjesavonden zijn, boekenclubs, of intramurale sporten. Daag jezelf uit om elke week met minstens één of twee nieuwe mensen te kletsen.

87 Doe moeite

Wanneer de meeste mensen een kamer met vreemden binnenlopen, zoeken ze meestal een rustig plekje in een hoekje en gaan daar hun gang. Ga de volgende keer met opzet naast iemand zitten die er interessant uitziet en die je beter zou willen leren kennen en begin een gesprek met hem of haar. De meeste mensen aarzelen om de eerste stap te zetten. Als je het ijs breekt, weet je nooit wie je misschien ontmoet en met wie je vrienden wordt.

88. Maak een positieve opmerking

Mensen zijn graag in de buurt van iemand die positief is. Kijk of je commentaar kunt geven op iets wat je leuk vindt of waar je momenteel van geniet.

89. Stel mensen diepere vragen over hun leven

Dit betekent ook openstaan voor het delen van meer van jezelf. Verder gaan dan oppervlakkige gesprekken zal helpen om verbindingen te verdiepen.

90. Word wat je wenst te vinden

Wees de vriend die je wenst. Dit zijn spirituele wetten van aantrekking die altijd werken.

91. Stap buiten je comfortzone

zelfstandig-werken

Het is gemakkelijk, vooral in de huidige tijd, om je te isoleren en in je eigen bubbel te blijven. Daarom zijn velen gewend om alleen te zijn, en wordt het ongemakkelijk om verbinding te zoeken buiten de comfortzone.

92. Overhaast het niet

Elke relatie heeft tijd nodig om op te bouwen. Houd dit in gedachten als je verbinding(en) zoekt.

93. Prijs anderen aan

Naast mededogen hebben voor anderen die het misschien moeilijk hebben, wordt validatie altijd gewaardeerd. Als het gepast is, doen dan je best om het goede dat je in anderen ziet te erkennen.

94. Gebruik hun naam als je met ze praat

Dit laat zien dat je je echt op iemand richt en zal hen helpen zich belangrijk voor je te voelen.

95. Denk na over de behoeften en wensen van de ander en doe er iets doordachts mee

Bijvoorbeeld, als iemand waarmee je bevriend wilt zijn van een bepaalde muziekgroep houdt, haal dan kaartjes voor een show en nodig hem of haar uit om mee te gaan. Wees een onderzoeker en denk goed na over wat de persoon wil/nodig heeft. Je zult ze wegblazen met bedachtzaamheid.

96 Wees openhartig over dat je graag vrienden wilt zijn

friends block list GIF by Rico Nasty

Spelletjes spelen zorgt voor een verknipte of geen vriendschap. Zeg gewoon: “Hé ik vind je leuk, ik wil graag vrienden zijn!” Als dit iemand afschrikt, was het sowieso niet waarschijnlijk dat ze een geweldige vriend zouden worden.

97. Stel passende grenzen vast en handhaaf die

Het is gebruikelijk om een “people pleaser” te zijn, want het is menselijk om te verlangen dat anderen je aardig vinden. Als je passende grenzen aanhoudt, zul je alleen diegenen in je kring toelaten die bereid zijn je te respecteren.

98. Heb redelijke verwachtingen

Geen enkele vriend kan perfect voor je zijn, aan al je behoeften voldoen of je nooit teleurstellen. Een echte vriendschap heeft hobbels in de weg met compromissen, excuses en vergeving aan beide kanten. Als je te hoge verwachtingen hebt, zal geen enkele vriendschap standhouden.

99. Ontmoet mensen in een café

Vraag of je naast iemand mag zitten die alleen zit, en tenzij ze op hun laptop werken, knoop een gesprek aan over de koffie, de sfeer in het café of het weer.

100. Zoek naar plaatsen die aansluiten bij je interesses

Kijk naar de plaatselijke tennisbanen en kijk of ze competities hebben, zoek boekenclubs die bij de plaatselijke boekhandel zijn gevestigd of sluit je aan bij een wandelgroep. Als je hier iemand ontmoet, weet je al dat je iets gemeen hebt.

Vorige artikel Volgende artikel