Make-up die de Hele Dag Blijft Zitten: Zo Doe je Dat!

Make-up die de Hele Dag Blijft Zitten: Zo Doe je Dat!

Als je eindelijk die ingewikkelde make-up look onder de knie hebt, dan wil je daar wel de hele dag van kunnen genieten. Jouw make-up moet dus niet alleen mooi zijn, maar ook tegen een stootje kunnen! Niet elk product is daar even geschikt voor. In dit artikel geven wij je tips voor make-up die de hele dag meegaat, en vertellen we je ook wat je vooral niet moet doen. Lees je mee?

Het begint bij de basis

Elke mooie make-up look begint met een stevige basis. De beste tip is dan ook om een goede primer uit te kiezen. Deze beschermt jouw huid tegen onzuiverheden, en zorgt er ook nog eens voor dat de makea-up zich ergens aan kan hechten. Zo blijft deze langer netjes op zijn plaats. Naast de primer is foundation het tweede onmisbare product. Bij de foundation wil je eigenlijk een zo dun mogelijk laagje aanbrengen. Te veel foundation kan er namelijk juist voor zorgen dat de huid er minder egaal uit ziet, en dat is net wat je niet wilt!

Zo blijft alles op zijn plek

make-up-kwasten

Heb je de basisproducten aangebracht? Fixeer je make-up dan voordat je verder gaat met de rest van je look. Hiervoor kun je verschillende producten gebruiken. Sprays zijn erg populair, maar deze kunnen er wel voor zorgen dat je make-up uitloopt, zeker als je geen ervaren gebruiker bent. Zelf raden wij een setting poeder aan. Er zijn verschillende soorten, dus je kunt een poeder kiezen dat bij jouw huidtype past. Een goed poeder zorgt ervoor dat je make-up langer blijft zitten en dat je minder glanst, zelfs als je van nature veel zweet!

De laatste toevoegingen

Nu je huid helemaal in orde is, kun je je op de rest van de make-up richten. Wel of geen eyeliner, wat blush voor een gezonde blos, en misschien wel een klein beetje glitter. Ook hier blijft het belangrijk om producten te kiezen die bij jouw huid passen. Zoek je bijvoorbeeld blush voor een droge huid? Probeer dan een crème blush in plaats van een poeder. Dit soort blush kan helpen om de huid te hydrateren. Je brengt hem simpelweg aan met je vingers of een sponsje, over de foundation heen. Makkelijker dan dat kan het eigenlijk niet!

Doe dit vooral niet

Je weet nu hoe je er zelf voor kan zorgen dat jouw make-up langer blijft zitten. Er zijn echter ook een paar producten en technieken die je moet vermijden. Gebruik bijvoorbeeld geen producten op basis van olie, deze gaan minder lang mee. Ook moet je er op letten dat je jouw gezicht niet te vaak aanraakt zodra je jouw make-up hebt aangebracht. Als laatste is het belangrijk om je te realiseren dat je gezichtsverzorging ook een grote invloed op jouw huid heeft. Op een vette, onverzorgde huid zal make-up meer kwaad dan goed doen, en niet netjes blijven zitten. Verzorg je huid dus goed, en vergeet niet om je make-up aan het einde van elke dag grondig te verwijderen.

Vorige artikel Volgende artikel