Made.com

Made is een Engels bedrijf dat sinds een decennium bezig is met een enorme groei in de interieurmarkt. Het bedrijf onderscheidt zich van anderen door interieurs aan te bieden die goed ontworpen zijn, van hoge kwaliteit en bovendien een lage prijs hebben. De oprichting is voortgekomen uit het probleem dat de oprichter had toen hij verhuisde naar een nieuw appartement, en niet iets dergelijks op de markt kon vinden.

Deze filosofie van goedkope maar hoogwaardige interieurs wordt verzekerd door alle ontwikkelaars in het productieproces zelf te bezoeken en te beoordelen. Zo weet het bedrijf zeker dat de juiste kwaliteit geleverd wordt. Een goed voorbeeld is dat zij alle porselein uit Portugal halen, toen zij eenmaal bij de fabriek geweest waren en inzage dat hier de hoogste kwaliteit werd gecombineerd met een betaalbare prijs.

Maatschappelijk verantwoord
Naast het aanbieden van hoogwaardige maar betaalbare design artikelen, staat het milieu centraal bij het bedrijf. Door kleine stappen te maken, hebben ze grote invloed gehad op de beperking van uitstoot. Denk aan het minimaliseren van het gebruik van plastic in de designs en verpakking, maar ook dat er 100% recyclebare materialen worden gebruikt in de artikelen zelf. Op deze manier weet het bedrijf zich klaar te stomen voor de toekomst, en ziet het in dat consumenten en overheden waarde hechten aan deze filosofie.

In 2025 moet het bedrijf volledig gebruik maken van deze materialen. Ieder jaar werkt het bedrijf de doelen voor het komende jaar bij, en voor 2021 is de focus heel erg gelegd op verduurzaming. Verduurzaming van alles van het hout dat verantwoord moet worden gekapt, verdere verduurzaming van de verpakkingen en het recyclen van de artikelen op het einde van de levensduur.

Aanbod
Zoals gezegd biedt Made designartikelen, en dat is terug te zien. Er zitten veel mooie rondingen en materialen in de interieurs, en aan alle details wordt gedacht. Vaak zitten in de designs kleine speelse aspecten die het interieur een extra flair geven. Bovendien worden de best mogelijke materialen gebruikt, en werkt het bedrijf veel met natuurlijke materialen als hout en stof.

De site is heel eenvoudig in gebruik, en alle knoppen zitten waar je ze verwacht. Bovendien biedt het bedrijf vaak sales aan, en kun je een kortingsvoucher krijgen bij het aanmelden op de e-maildienst. Toch mooi meegenomen. In Amsterdam heeft het bedrijf inmiddels zijn eerste Nederlandse winkel, waar de medewerkers samen met jou kunnen laten zien waar het bedrijf voor staat. Inmiddels heeft Made ook een bovenverdieping, waarbij verschillende ruimtes zijn ingedeeld door de designers van het bedrijf. Zo kun je goed zien wat voor stijl er gecreëerd kan worden met het Made aanbod. Inspiratie opdoen voor jouw huis kan dus zowel offline als online bij Made.

Designers
In totaal werken er 57 designers voor Made die ervoor zorgen dat er ieder jaar een nieuwe frisse collectie door het bedrijf wordt uitgebracht. Afgelopen jaren hebben zij zich vooral ook gefocust op een basis-collectie zoals andere Zweedse interieurwinkels al tientallen jaren doen. Op die manier kun jij in de toekomst in dezelfde stijl een nieuw artikel aanschaffen.

Talent en creativiteit staat centraal bij het bedrijf, om zo zich af te zonderen van de gemiddelde aanbieders van interieurs. De designers komen van verschillende achtergronden, en weten zo verschillende stijlen samen te brengen om een unieke sfeer te creëren. In combinatie met de verantwoordelijke gedachte, en lage prijs artikelen, vormt dit een perfecte combinatie!

Vorige artikel Volgende artikel