Luchtige shirts van bamboe

Wil jij ook bij je kleding aandacht hebben voor het milieu? Dat kan als je t-shirts met lange mouw voor dames koopt die gemaakt zijn van bamboe. Bamboe heeft ook nog eens veel prettige eigenschappen, waardoor het dragen van dit natuurlijk materiaal echt een weldaad voor je huid is.

Waarom voor bamboe kiezen?

Naast de duurzaamheid van bamboe kent het nog meer voordelen. De lange levensduur maakt dat bamboe kleding op termijn een stuk goedkoper is dan kleding van andere materialen. Van slijten is vrijwel geen sprake. Koop jij t-shirts met lange mouw voor dames, dan zal je merken dat:

  • het shirt in de zomer heerlijk verkoelend is
  • het shirt in de winter behaaglijk warm is
  • de bamboe zijdezacht aanvoelt
  • allergieën geen kans krijgen bij bamboe

Kenmerken van bamboe

De positieve eigenschappen van bamboe zijn goed te verklaren. Door het ronde oppervlak van de vezels draagt het materiaal heerlijk op je huid. De vezels van bamboe zijn open en hebben kleine gaatjes, waardoor het in alle weersomstandigheden een regulerende werking heeft. Dit zorgt ervoor dat vocht snel wordt opgenomen en verdampt. Op deze manier blijf jij je fris voelen tijdens het dragen van bamboe kleding. Het natuurproduct is sterk en om die reden duurzaam. Met de combinatie van katoen en elastaan wordt hierdoor een perfecte fit gecreëerd.

Nog een fijn weetje: na het wassen hoef je de kleding niet te strijken. Door de structuur van de bamboe kent het materiaal minder weerstand. Dit voorkomt de vorming van kreukels. Je kunt je dan ook snel na het wassen weer in je favoriete bamboe kleding hullen.

Bamboe combineren

Door de luchtigheid van de bamboe kleding van BambooBasics is het een ideaal basis kledingstuk om te combineren. Zelfs met een lange mouw gaat de kleding goed samen met een overhemd of trui. Koop je bamboe ondergoed, verwen jezelf dan ook met bamboe sokken en bamboe shirts.

Ook met andere kledingmaterialen is bamboe goed te mengen. Door de luchtigheid en de goede vochtabsorptie hoef jij je geen zorgen te maken dat je gaat zweten. Omdat de bamboe kleding de basis van je kleding vormt, zal je huid op een fijne manier van een natuurlijke stof zijn voorzien.

Alle andere materialen die je eroverheen draagt, staan dan minder in contact met je huid. Hierdoor kun je bamboe ook goed combineren met wol. Veel mensen kunnen niet zomaar wol dragen, vanwege jeuk en andere ongemakken. Met shirts, ondergoed en sokken van bamboe is er ineens veel meer mogelijk op het gebied van kleding.

Tags: , , ,
Vorige artikel Volgende artikel