Like Knows Like

Aanrader docu serie: Like Knows Like

Op social media, volgen de makers van Like Knows Like: Marije Kuiper en Bas Berkhout, fotografen, filmmakers, schilders, grafici, architecten, muzikanten, kunstenaars en bloggers van over de hele wereld die zij bewonderen. Als uitgangspunt nemen ze hun nieuwsgierigheid. Hoe komt het dat ze zulk goed werk maken? Wat inspireert en drijft hem? Hoe zijn ze in het echt?

Omdat de initiatiefnemers de human touch missen in onze digitale wereld, ontstond het idee om documentaires te maken over de mensen die we bewonderen. Met deze films vieren ze de band tussen volger en de creatief en houdt de online band op en gaat de band offline verder.

Bekijk hier boven de video van beeldend kunstenaar Rafaël Rozendaal, hij gebruikt het internet als zijn canvas. Zijn websites, installaties, tekeningen en lezingen trekken maar liefst 40 miljoen bezoekers per jaar.

Hieronder vind je de video van Brandon Doman, hij begon met het initiatief ‘The Strangers Project’. Waarmee hij van meer dan 7.000 onbekenden bijzondere verhalen verzamelde. En dan te bedenken dat hij voorheen heel erg verlegen was.


Schrijf je in voor de gratis inspirerende wekelijkse nieuwsbrief van EYEspired. Zodat je niets hoeft te missen!

Tags: ,
Vorige artikel Volgende artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *