x

Deel Je Inspiratie

[contact-form-7 id=”139″ title=”Zonder titel.”]

Wekelijkse nieuwsbrief

Laat nu je email adres achter

Top Stories

  • No results available
 

Lichtgevend fietspad ter ere van Vincent van Gogh

Kunstenaar Daan Roosegaarde heeft al eerder een lichtgevende snelweg ontworpen en kwam nu met dit geniale ontwerp van dit verlichte fietspad in Eindhoven. Het fietspad is 600 meter lang en wordt aangelegd ter ere van Vincent van Gogh, die in deze omgeving werkte en leefde tussen 1883 en 1885. Hier schilderde hij onder andere zijn beroemde ‘aardappeleters.’

Overdag laden de lichtsteentjes in het fietspad zich op en deze geven dan licht in het donker. Door de stijl van Vincent in het lichtjespatroon te brengen krijgt het een magisch effect. Zoals de makers zelf zeggen: ‘’Er ontstaat een spel van licht en poëzie.’’ Mensen die het werk van Van Gogh kennen, zullen bij het verlichte fietspad misschien ook wel denken aan de ‘sterrennacht’, één van zijn meest bekende kunstwerken.

Voor mensen die bekend zijn in de omgeving van Eindhoven: je kunt dit fietspad bereiken door de Loosstraat te volgen (bij Nuenen). Neem een ommetje op de fiets en beleef van Gogh’s ‘sterrennacht’ op een hedendaagse manier.

lichtgevend-fietspad-roosegaarde-2
lichtgevend-fietspad-roosegaarde-3

Wekelijkse nieuwsbrief

Laat nu je email adres achter

Top Stories

  • No results available