leuke-dingen-doen-kroatie

3x Leuke Dingen om te Doen in Kroatië

Gaat de reis dit jaar naar Kroatië? Doe dan eens iets anders dan de hele dag aan het strand liggen. Kroatië heeft zoveel moois te bieden, dat ook een actieve vakantie een zeer goed idee is. Je kijkt je ogen uit in dit vakantieland. Natuurlijk kom je niet om het water en de natuurschoon heen. Deze 3 dingen moet je zeker doen in Kroatië.

Flottielje zeilen in Kroatië

Hoe kun je Kroatië nu beter leren kennen dan vanaf het water? Een boot huren in Kroatië is al leuk om met alleen je familie te doen, maar wat dacht je van een complete tour, waarbij je ook andere mensen leert kennen? Je staat zelf achter het roer, maar de route ligt al vast. Je vaart in een groep van meerdere zeilboten.

Dat noemen we flottielje zeilen. Het woord ‘flottielje’ komt van vroeger: het was een formatie van kleine oorlogsschepen. Nu is zeilen in Kroatië wél gezellig, dus is het flottielje in dit geval een formatie van bevriende schepen. Erg leuk om een keer te doen, en iedereen kan meedoen. Beginners, gevorderden, experts: het is leuk voor iedereen. Je verkent de omgeving, proeft de lokale keuken en natuurlijk staat de zon hoog aan de hemel. Een ingrediënt voor een perfecte vakantie.

De nationale parken bezoeken

kroatie

Kroatië heeft prachtige natuur. Het land heeft maar liefst acht nationale parken. Samen hebben ze een oppervlakte van zo’n duizend vierkante meter. Daarnaast zijn er nog tien natuurparken en twee natuurgebieden. Nationaal Park Plitvice is zeer geliefd onder toeristen, maar we raden je aan ook de wat onbekendere parken te bezoeken.

Krka National Park ligt nabij Split en is zeker een aanrader. Hier vind je schitterende watervallen. Houd je ook van vogels, dan is het een goed idee je verrekijker mee te nemen. Je spot hier namelijk zo’n 230 vogelsoorten. Wil je liever de bergen bekijken, dan raden we je Paklencia National Park aan. Hier vind je een van de grootste bergen van Kroatië: de Velebit. Die moet je eens gezien hebben!

Jezelf verwonderen in Dubrovnik

Dubrovnik is één van de populairste steden in Kroatië. Het is een havenstad in Dalmatië, en volgens sommigen zelfs de mooiste stad van de kust. Niet voor niets heet het de ‘Parel van de Adriatische kust’. In de stad vind je alles voor een ideale citytrip: cultuur, geschiedenis, tijd voor ontspanning, leuke winkels, lekker eten en, uiteraard … strand!

Het oude centrum is zeker de moeite waard om te bezoeken. Het staat op de Werelderfgoedlijst, en om een goede reden: je ziet overal oude, prachtige gebouwen. Kerken, muren, straten en poorten wisselen elkaar in rap tempo af. Het Sponzapaleis en het Dominicanenklooster zijn absolute must-sees. En wil je na een dagje slenteren lekker bijkomen op het strand, dan ligt Copacabana Beach dichtbij.

Vorige artikel Volgende artikel