Installatie voor de meest depressieve dag van het jaar

Meest depressieve dag van het jaar

De meest depressieve dag van het jaar ligt al weer een heel stuk achter ons, 23 januari. En ja, dat was een maandag, met weinig daglicht. Om iedereen een hart onder de ruim te steken, en letterlijk te verlichten, maakte greyworld deze speciale zon. Die enkel en alleen de 23ste te zien was, op Trafalgar Square. Dankzij een vermogen van 210.000 watt, kregen de Londenaren een betere start van de meest depressieve dag van het jaar. Mooie tegenhanger van de smiley die de gemoedstoestand van een stad laat zien.

Greyworld bestaat uit een groep kunstenaars die voornamelijk openbare kunst te maken, meestal in stedelijke ruimten. En dan gaat het vooral over spelen en het toelaten van creatieve expressie in de stad. En als ik Matt Locke van de BBC mag geloven dan heeft Greyworld een aantal van de meest innovatie openbare kunstwerken gemaakt van de afgelopen 5 jaar.

Installatie voor de meest depressieve dag van het jaar
Installatie voor de meest depressieve dag van het jaar

Mis niets op EYEspired, en blijf dagelijks op de hoogte via RSS of Facebook.

[ninja-popup ID=9145]Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief van EYEspired[/ninja-popup]. En ontvang elke week het beste en meest inspirerende van EYEspired in je digitale postvakje.

Tags: , , ,
Vorige artikel Volgende artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *