Studio Doeke

5 tips voor jouw weekend

Af en toe is het fijn om tips voor je weekend op een presenteer blaadje te krijgen. Daarom hier 5 tips voor een inspirerend weekend. Veel plezier alvast!

Tip 1: Expositie van Studio Doeke
Doeke van Nuil illustreert en tekent strips onder de naam Studio Doeke. Met zijn verhalen en tekeningen, maakt hij de wereld graag een beetje blijer, net als ik dat deed met mijn hartjes. Bezoek aanstaande zondag zijn nieuwe expositie: Plantage Katoen in Amsterdam.

Oeh, en nu siert Studio Doeke ook mijn bureaublad, download je nieuwe zomerse wallpaper hier!

Tip 2: Bezoek een van de eindexamen exposities
Bezoek een van de vele eindexamen exposities van kunstacademies in het hele land. Op Fontanel Finals vind je een compleet overzicht. In ieder geval zijn de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, ArtEZ, Gerrit Rieveld Acadmie en de KABK geopend.

Tip 3: Framed by Ted Noten
Duik Den Bosch in, en bezoek het Stdelijk Museum. Waar je de door Ted Noten gecureerde tentoonstelling Framed kunt bewonderen. Waarin je uiteenlopende kunstwerken en objecten kunt zien die hem inspireren, uitdagen en ontroeren.

Tip 4: ArtZuid
Tot en met zondag 22 september kun je de langste beeldenroute van Nederland bezoeken. Waaraan je zo’n 70 kunstwerken van 60 kunstenaars uit meer dan twintig verschillende landen kunt aanschouwen.

Tip 5: Het Aboriginal Art Museum Utrecht
Waar je de tentoonstelling BOMB kunt zien, het is een confronterend, fascinerend en vaak ook humoristisch schouwspel waarin je een hevige confrontatie met nationalisme, racisme en discriminatie ziet. Kunstenaars Blak Douglas en Adam Geczy maakten deze tentoonstelling voor het AAMU in het kader van de viering van de Vrede van Utrecht. Die 300 jaar geleden getekend werd, en het laat op deze manier de keerzijde zien van deze legendarische Europese onderhandelingen.

Mis niets op EYEspired, en blijf dagelijks op de hoogte via RSS of Facebook. En als laatste optie, meld je aan voor de nieuwsbrief! En ontvang in het weekend je wekelijkse dosis inspiratie!

Tags: , , ,
Vorige artikel Volgende artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *