Kleuren die Perfect Passen in je Badkamer

Kleuren die Perfect Passen in je Badkamer

De badkamer: een plek voor ontspanning, rust en self-care. Het inrichten en ontwerpen van je badkamer is een super leuk proces, maar het is ook best uitdagend. Want een badkamer is niet zomaar een kamer: het is dé plek om te genieten. Dat verdient best wel wat speciale zorg, vind je niet? Geen idee waar je moet beginnen? Geen zorgen, wij helpen je vast even op weg!

Een nieuwe badkamer, een blank canvas

Een badkamer kopen is natuurlijk super leuk! Je neemt afscheid van je oude, versleten badkamer en je krijgt er een nieuw pareltje voor terug. Je staat vast en zeker te springen om je nieuwe badkamer ook echt te kunnen gebruiken. Maar voordat je lekker kunt badderen in je nieuwe badkamer, moet je eerst nog even aan de bak. Er is namelijk werk aan de winkel! Met behulp van deze blog ga jij het perfecte kleurenpalet voor jouw droombadkamer samenstellen. Dit wordt dan de basis voor je nieuwe, stralende badkamer. Ben je er klaar voor?

Breng de spa in huis

Wil jij het gevoel krijgen alsof je in een luxe spa zit, maar dan vanuit je eigen badkamer? Ga dan voor natuurlijke groentinten in de badkamer. Zo breng je de natuur naar binnen en is het net alsof je ergens in Bali in een luxe spa ligt te genieten en dat terwijl je gewoon thuis bent. Saliegroen is de laatste jaren een ontzettende trend en absoluut een geweldige keuze voor de badkamer. Combineer dit met wat plantjes in de badkamer en verwerk hier wat natuurhout in en dan is jouw badkamer een echte oase van rust en ontspanning.

In contact met moeder natuur

badkamer-bad

Aardetinten zoals terracotta, zand en klei zijn echt prachtig in een badkamer. Deze natuurlijke kleuren stralen rust uit, maar geven je badkamer toch ook een warme en knusse look. Ook hier zijn natuurlijke materialen de perfecte match: hout, natuursteen en planten maken jouw badkamer helemaal af!

Een klassieker

Wil je een tijdloze badkamer die nooit uit de mode raakt? Dan is een witte badkamer waarschijnlijk precies wat jij zoekt! Je kunt nooit fout gaan met wit als basis voor je badkamer. En het leuke aan een witte badkamer is dat je met verschillende accessoires en kleine details toch nog heel veel kleur in de badkamer kan brengen. En natuurlijk zijn er ook heel veel verschillende tinten wit en kun je hier ook nog hartstikke mooie combinaties mee maken met andere opvallende kleuren.

Hoe kies je de perfecte kleur?

Het is best lastig om een kleur te kiezen voor je badkamer. Je moet hier namelijk goed over nadenken, want dit is de badkamer waar je de komende tientallen jaar elke dag naar moet kijken. Je wilt dus zeker geen kleur kiezen die je over een paar maanden weer zat bent. De beste manier om een kleur te kiezen is door je even onder te dompelen in de wereld van badkamers, doe voldoende badkamerinspiratie op, maak moodboards en stel zo jouw droombadkamer samen.

Keep it clean

Heb je je kleurenpalet samengesteld? Super! Dan krijg je hier nog wat bonus tips over hoe je jouw prachtige badkamer ook lekker schoon en opgeruimd houdt. Ten eerste moet je zorgen dat je goed nadenkt over de indeling en inrichting van je badkamer. De gouden tip: zorg dat je genoeg ruimte hebt om al je spullen kwijt te komen op een georganiseerde manier, dan heb je nooit last van een rommelige badkamer. En denk goed na over de afzuiging op de badkamer, het wordt hier nogal vochtig en al dat vocht is niet goed voor de meubels. Een goed afzuigsysteem op de badkamer is een absolute must!

Vorige artikel Volgende artikel