Kleding wassen met azijn

Kleding wassen kan natuurlijk met eindeloos veel middelen. De meest gebruikte middelen zijn natuurlijk de poedermiddelen en de vloeibare wasmiddelen. Beide varianten hebben voor- en nadelen. Zo blijft poeder vaak in het bakje kleven en gaan hier op den duur nare geuren ontstaan, maar vloeibaar wasmiddel is voor de levensduur van de wasmachine weer een minder goede keuze. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog de oplosbare bolletjes en zakjes. Er komen steeds meer producten bij. Het gebruik van zogenaamde huis-tuin-en-keuken middelen is ook goed mogelijk. Zo wordt kleding ook wel gewassen met azijn.

Waarom je kleding wassen met azijn?
Veel mensen zijn van mening dat azijn een onaangename geur heeft. Waarom zou je dan je kleding willen wassen in azijn? Hier kunnen meerdere redenen voor zijn. Op de eerste plaats kan azijn worden gebruikt ter voorkoming van het overvloeien van kleuren. Vooral donkere kleding, en met name ook jeans, geven vaak kleur af. Door azijn toe te voegen wordt dit voorkomen. Ook kan ervoor worden gekozen de kleding eerst te weken in azijn en vervolgens gewoon op de vertrouwde wijze te wassen. Ook mensen die overmatig transpireren gebruiken vaak azijn bij het wassen van de kleding. Reguliere wasmiddelen zijn vaak niet krachtig genoeg om transpiratiekringen te verwijderen. Azijn verwijdert dit wel effectief.

Wat doet azijn in de wasmachine?
Azijn in de wasmachine kan in principe geen kwaad, maar het is wel belangrijk om goed op te letten bij het kiezen van de soort azijn. Het is natuurlijk verleidelijk om te kiezen voor schoonmaakazijn, vooral ook omdat dit door de naam het meest voor de hand ligt. Toch is dit voor de wasmachine geen verstandige keuze, want het heeft een negatieve invloed op de rubbers van de wasmachine. Voor een goede behoud van de wasmachine kan beter worden gekozen voor natuurazijn.

Vorige artikel Volgende artikel