Kave Home

Kave Home is een internationaal meubelleverancier waarvan de oprichter al ruim 30 jaar in de branche werkzaam is. Het doel van het bedrijf is het bieden van de hoogst mogelijke service, in combinatie met de hoogste kwaliteit meubels. Daarbij hoort de service met de snelst mogelijke levering die je je kunt voorstellen. Vaak bij meubels is de levertijd vele maanden, en bij Kave Home hebben zij ingezien dat dit niet gewenst is voor klanten. Zoals ze zelf zeggen ‘Wij sturen (tot dusver) nog geen raketten naar de maan, maar we leveren in recordtijd.’ Dit zegt veel over de insteek en doel van het bedrijf, naast de kwalitatief hoogstaande meubelen die ze verkopen.
De hoge kwaliteit zie je terug in de details en afwerking die tot in de puntjes klopt. Op deze manier blijft Kave Home een stapje voor op de concurrentie. Zowel in design, productie en distributie geldt dat zij het tot in de puntjes geregeld hebben, om het volledige proces zo gestroomlijnd mogelijk aan te bieden.

Aanbod meubelen
Het aanbod van Kave Home wordt gekenmerkt door innovatieve productieprocessen en het gebruik van materialen die een trendy, functioneel en duurzaam interieur centraal stellen. Duurzaamheid is iets waar het bedrijf constant naar blijft streven, zo willen zij ervoor zorgen dat er ook voor de volgende generatie een wereld is om op te leven. Dit zie je ook terug in het materiaalgebruik. Zo wordt er voornamelijk gewerkt met gecertificeerde materialen, en ook gerecyclede materialen worden gebruikt in de meubels. Denk aan handgeweven vloerkleden, gerecycled hout en louter solide hout in plaats van een houten afwerking.

Winkels
Kave Home heeft tegenwoordig een veelvoud van winkels in Barcelona, Madrid en Vigo. Daarnaast zijn er nog vele shop-in-shops waarmee het bedrijf zijn voetafdruk wil vergroten door in andere winkels aangeboden te worden. Bij de winkels is het mogelijk om met je eigen handen te ervaren wat het verschil tussen een Kave Home meubel en van een andere fabrikant is. De afwerking en gebruik van materialen is echt een verandering ten opzichte van anderen.
Bovendien is het duurzame doel van het bedrijf een goed initiatief. Hiermee laat het bedrijf ook zien dat er een gevoel van verantwoordelijk is tegenover de wereld, en de toekomst van de wereld. Dat een internationaal meubelmaker deze insteek heeft kan alleen maar gewaardeerd worden. Overigens maakt dit natuurlijk de prijs van de artikelen iets hoger, maar dat is iets waar klanten rekening mee moeten houden.

Geschiedenis
Francesc Julia is in 1982 begonnen in de meubelbranche, en heeft na ruim 25 jaar bedacht om zijn eigen visie en missie uit te gaan werken in de vorm van Kave Home. In 2013 heeft hij daarom Kave Home opgericht met tegenwoordig nog dezelfde doelstelling als destijds het was. Een meubelmaker die zich onderscheidt op het gebied van kwalitatieve meubelen die op een duurzame en verantwoorde manier zijn ontwikkeld.

Het concept sloeg al snel aan toen in 2015 de uitbreiding van Frankrijk naar Spanje werd gemaakt. In 2017 kwamen hier al Italië en Nederland bij en wordt het bedrijf dus in het overgrote deel van Europa vertegenwoordigd. Ook Portugal kwam in 2018 bij het lijstje landen waarin Kave Home aanwezig is. Kave Home heeft voor de toekomst grote plannen met internationale allure, en wilt gaan uitbreiden naar Australië.

Vorige artikel Volgende artikel