Premiere van Killing them softly

Have you ever killed someone? They cry, they bleed, they call for their mothers. I like to kill em softly from a distance.

Bij binnenkomst in de Zuiveringshal op het terrein van de Westergasfabriek word je gelijk ondergedompeld in de experience van de film. Aan het plafond hangt witte was aan een hoge waslijn, met daaronder wasmachines. Meiden, gekleed in zwart leer delen aanhangbiljetten van lijken uit waarmee ik mijn drankje kon halen. In de zaal staat een grote Amerikaanse auto, waarin je jezelf op de foto kunt laten zetten. Het begint lekker druk te worden en iedereen geniet van zijn whiskey.


Voordat de film: Killing them softly begint komen er twee mannen met een Amerikaans accent voor het doek, met de vraag “Does anybody know where Marky is?”. De film volgt de carrière van de gedisciplineerde huurmoordenaar Jackie Cogan. Hij wordt ingehuurd als de regels van de maffia worden verbroken. Wanneer er een roofoverval plaatsvindt tijdens een pokerspel met hoge inzet (de overvallers lopen ook door de zaal heen), wordt Cogan ingevlogen. Vakkundig, met de efficiëntie van een harde zakenman, een scherpzinnig gevoel voor mensenkennis, en een stijl zo koelbloedig als zijn blik, opereert hij met betrouwbare precisie.

De tweede laag in de film verwijst naar de economische crisis en de rol van de banken hierin. Hierbij wordt de maffiawereld, met veel hebzucht vergeleken met de financiële sector. De titel, Killing the softly geeft dan ook aan wat de financiële sector met de rest van de wereld doet.

Tijdens de film werd het kouder en warmer in de zaal; gelinkt aan de temperatuur in de film. Na afloop van de film komen er veel positieve reacties uit de zaal. Velen zijn onder de indruk van de gevechten en de hilarische dialogen in de film. Na afloop van de Jameson Film Experience worden er weer pokertafels neergezet en wordt er weer whiskey geschonken.

Tags: , , , ,
Vorige artikel Volgende artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *