Is jouw slaapkamer al klaar voor de winter?

De afgelopen weken zijn we getrakteerd op enorm hoge zomerse temperatuur. Het weerbericht laat ons de komende tijd echter zien dat ook het najaar weer in het verschiet ligt. We merken het nu eigenlijk al. De zon komt later op en gaat ook weer eerder onder. De eerste stap naar de winter is gezet. Nog even afwachten en we zitten weer volop in de wintermaanden. Dat betekent niet alleen dat we weer van enorm veel gezelligheid binnenshuis kunnen genieten, maar ook dat we het huis opnieuw winterproof moeten maken. En dan met name de slaapkamer. Want rillend onder je deken liggen heeft natuurlijk niet de voorkeur.

Wil jij ervoor zorgen dat je de komende winter comfortabel kunt slapen? In dit artikel geven we enkele tips hoe jij je slaapkamer nu alvast gereed kunt maken voor de winter.

Comfortabel slapen

Allereerst is het belangrijk om je bed eens onder de loep te nemen. Is deze nog in goede conditie? Hoe zit het met de lattenbodem van het bed? Het matras? Het hoofdkussen en het dekbed? Wanneer één van deze elementen aan vervanging toe is, is het nu het moment om deze aan te pakken. Een bed 140 x 200 is zo gekocht, maar een goede nachtrust kost veel meer tijd. Zorg er daarom in elk geval voor dat je over alle middelen beschikt om comfortabel te slapen en ga dan pas aan de slag met het gereed maken van de rest van de kamer. Zo weet je zeker dat al jouw aanpassingen ook daadwerkelijk het gewenste effect zullen hebben. Een goede nachtrust tijdens ieder seizoen.

Kwalitatieve gordijnen

Wist je dat de raambekleding in de slaapkamer niet alleen een verduisterende functie maar ook een isolerende functie kan hebben? Iedereen weet dat verduisterende gordijnen in de slaapkamer een pré is. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat men gelukkiger is als ze in een donkere slaapkamer slapen. Simpelweg omdat ze dan dieper en beter slapen, waardoor ook de emoties beter gereguleerd kunnen worden. Dat is echter niet de enige functie die gordijnen kunnen hebben. Kwalitatieve gordijnen kunnen ook het isolatievermogen van de ruimte bevorderen. Met dikke gordijnen zorg je ervoor dat de warmte in de ruimte ook daadwerkelijk binnen blijft en eventuele kou van buiten de kamer niet kan betreden. Hierdoor geniet je van veel aangenamere temperaturen in de slaapkamer.

Daarnaast hebben kwalitatieve gordijnen ook een financieel voordeel. Want hierdoor hoef je minder te stoken, waardoor je ook een groot verschil in je energierekening zal merken.

Nieuwe dekbed kopen

Slaap je al jaren onder hetzelfde dekbed? Dan kan het geen kwaad om eens de mogelijkheden voor een nieuw dekbed te bekijken. Een dekbed kopen bij weidswonenenslapen.nl is binnen no-time gedaan en kan jouw nachtrust gedurende de wintermaanden enorm positief beïnvloeden.

Hou er rekening mee dat dekbedden verschillende warmteklassen hebben. Hierbij is warmteklasse 1 het dikst en warmteklasse 4 het dunst. Over het algemeen wordt voor een dekbed tussen de 2 en 3 gekozen. Hier kan je in principe het hele jaar onder slapen. Mits je natuurlijk geen koukleum bent of het zeer snel heet hebt. Als je altijd rillend onder je dekbed ligt, kan het slim zijn om een dikker dekbed aan te schaffen voor de wintermaanden. Vind je het zonde om telkens nieuwe dekbedden voor ieder seizoen aan te schaffen? Investeer dan wat extra geld in een 4-seizoenen dekbed, zo beschik je altijd over het juiste dekbed bij iedere weersomstandigheden.

Dit artikel is geschreven door GMU | Google Ads bureau.

Tags: , ,
Vorige artikel Volgende artikel