5 prikkelende stapels boeken

5 prikkelende stapels boeken

Dat ik gek ben op boeken is wel duidelijk, want je vind hier genoeg boekentips tot aan fantastische boekenplanken en kasten. En blijven regelmatig langskomen als ik weer wat nieuws heb ontdekt. Maar je kunt je interieur natuurlijk ook op een hele andere manier verfraaien met boeken. Net kwam ik deze vijf tips tegen, de een kun je wat makkelijker uitvoeren dan de ander, maar ze zijn allemaal bijzonder origineel en voegen echt wat toe aan je huis, hoe je het ook ingericht hebt. Want met een paar zorgvuldig uitgekiende stapels boeken maak je natuurlijk vrij gemakkelijk een tafel, als je nog een goed tafelblad over hebt ten minste. De vraag blijft dan wel, welke boeken kun je de komende tijd missen. Omdat je ze er natuurlijk niet zo heel makkelijk meer onder vandaan kunt trekken.

interieur-stapels-boeken-2

Als je boeken of tijdschriften hebt, die je al lang en breed uit hebt, of die toch niet zo leuk waren. Dan kun je er ook naar dit voorbeeld een geinige plantenpot van maken. Door ze aan elkaar te lijmen en de binnenkant er uit te snijden. Voor de slimmeriken onder ons, gebruik dan een dikke plastic zak of een oude plantenpot zodat je hem ook nog water kunt geven en hij niet gaat lekken.

interieur-stapels-boeken-3

Dit is dan wel het pronkstuk van alle voorbeelden, een heus portret. Dus trek je boekenkast leeg, sorteer ze op kleur en begin met peuzelen om vervolgens tot een vergelijkbaar resultaat te komen. En vergeet niet om een kop koffie of thee te zetten want er zal wel even in gaan zitten voordat je een stabiel staand portret hebt staan.

interieur-stapels-boeken-4

Mocht je nog een aantal koffers in huis hebben staan dan kun je deze natuurlijk ook leuk op elkaar stapelen zodat je dit speelse effect krijgt, om het vervolgens af te maken met een aantal boeken.

interieur-stapels-boeken-5

En de klassieker die leuk blijft en altijd om je oog vraagt, is de zwevende boekenplank. Want in eerste instantie denk je, dit kan niet. Je kunt het ook extra speels maken door meerdere planken.

Meer inspiratie vind je bij The Stylebox.

Tags: , ,
Vorige artikel Volgende artikel