instrument-hobby-djembe

Ontdek een Nieuw Instrument als Hobby; de Djembe!

Er zijn ontzettend veel instrumenten te vinden en te bespelen. Toch kan het best lastig zijn om er eentje te kiezen die echt bij jouw past. Daarom is het goed om jezelf in te lezen en over de voor-en nadelen na te denken die bij een instrument zitten. De djembe is niet voor iedereen een heel bekend instrument, maar stiekem erg leuk en speciaal om te spelen. In deze blog is alles te lezen over de historie van de djembe, de leuke aspecten en het vinden van een passende djembe voor jou.

Waar komt de djembe vandaan?

De djembe heeft een hele rijke geschiedenis. Zo weet nog niet iedereen van het instrument af, maar bij veel muziekscholen is het mogelijk een les te nemen. Het is erg leuk om een keertje een djembe workshop te volgen, om kennis te maken met het bijzondere instrument. De djembe is afkomstig uit West-Afrika, hierbij kan gedacht worden aan landen zoals Mali, Ivoorkust en Senegal. Hier wordt het instrument al jaren bespeeld. De djembe is een bekervormige trommel en wordt met de hand bespeeld. Het vergt dus goede coördinatie. De djembe wordt gemaakt van één stuk hout en een geitenvel is gespannen op het oppervlak. Soms worden er aan de bovenkant van de djembe metalen platen bevestigd, deze zorgen voor extra geluid, doordat ze meetrillen bij het slaan op de djembe.

Wat is leuk aan djembe spelen?

djembe-man

De djembe is een instrument waarmee heel gevarieerde muziek kan worden gemaakt. Zo kun je de djembe alleen bespelen of in grote groepen. Het hoeft dan ook niet allemaal in koor te zijn, maar is ook erg leuk door elkaar heen met andere trommels. Dit maakt het dus super gevarieerd. Tijdens muzieklessen wordt de djembe in groepen gespeeld en zo maak je dus samen mooie muziek. Vaak zijn het van oorsprong Afrikaanse mensen die lesgeven, waardoor de ervaring nog specialer is. Er zit namelijk super veel passie bij het spelen van de djembe. Een proefles in djembe spelen is zeker een aanrader om eens kennis te maken met dit bijzondere instrument.

Tips bij het vinden van de geschikte djembe

Het is belangrijk om een geschikte djembe uit te zoeken, mocht je je eigen willen aanschaffen. Hierbij is het heel belangrijk om te kijken naar je eigen lengte en het formaat van de djembe. Deze moeten op elkaar afgestemd zijn, zodat je er goed voor zit. Vraag daarom altijd om advies van een professional bij de aanschaf van de djembe. Deze kan ook kijken naar de juiste spanning van het vel.

Vorige artikel Volgende artikel