Doeke van Nuil

9 X Inspiratie: Doeke van Nuil

NIEUW op EYEspired! In deze nieuwe serie, vind je 9 prikkelende beelden van steeds andere creatieven, en lees je waarom ze voor deze beelden hebben gekozen. Vandaag ben ik dan ook bijzonder blij om deze serie af te trappen met illustrator Doeke van Nuil, van Studio Doeke! Zijn selectie vind je hieronder.

Een pagina uit ‘Where The Wild Things Are’ van Maurice Sendak, waarvan ik de illustraties en het verhaal echt super vind! Pas nadat ik het boek voor mijn scriptie gebruikte en me er in ging verdiepen. Kwam ik er achter hoeveel lagen het boek heeft! Fantastisch!

Een tekening van de Nederlandse illustrator Merijn Hos, die ik in het derde jaar van mijn studie heb geïnterviewd. Zijn werk is eigen en speels. Het inspireerde mij toen en nu, omdat hij zo blijft spelen. Het plezier spat er van af!

Twee verhalende foto’s van fotograaf Ryan Mcginley die ik mooi vind. Ze vertellen zoveel met zo weinig dingen. Zijn werk heeft een plezierige jong- en onbezonnenheid in zich die mij erg aanspreekt.

Koffie! Ik kan niet zonder. Cappuccino of gewoon zwart. Deze foto is genomen in Koko – coffee & design (Amsterdam) waar ik graag kom, als ik in de buurt ben. Mijn werk hangt hier aan de muur en ik zit er zelf graag te lezen.

Om het bos gevoel in huis te halen. Heb ik thuis, naast een grote zwartwit-foto van een bos aan de muur, veel planten. Deze foto is genomen in mijn studio, waar ik regelmatig nieuwe plantjes en stekjes mee naar toe neem.

Ik kom graag in bossen: ik ben opgegroeid in een bosrijke omgeving en ging als kind vaak op vakantie naar Zwitserland. Deze foto doet mij erg denken aan die vakanties en hoeveel plezier ik daar had.

Een foto die ik heb genomen in Barcelona, waar ik heb gestudeerd. De stad bruist en er is overal wel iets te doen, ik kom altijd terug met nieuwe inspiratie als ik daar ben geweest!

Een gifje van Moonrise Kingdom, Wes Anderson. Geweldige film, geweldige regisseur. Hij heeft een bepaalde manier van kijken die ik erg inspirerend vind.

Een shot uit Melancholia van Lars von Trier; een indrukwekkende film waarvan ik erg onder de indruk was. Vooral de sferische beelden en het vertellen zonder woorden vond ik mooi.

Wil jij ook jouw 9 inspiratiebronnen delen op EYEspired? Neem dan even contact op.

[ninja-popup ID=9145]Schrijf jezelf in voor de gratis wekelijkse nieuwsbrief[/ninja-popup]. Zodat je altijd het beste en meest inspirerende van EYEspired ontvangt!

Tags: , , ,
Vorige artikel Volgende artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *