Inno - design webwinkel

Inno.nl

Gisteren kwam ik voor het eerst de website Inno tegen, boordevol met prikkelende producten. Van design items tot grappige gadgets. Door alle afwisselende producten is dit voor mij een must have om even een kijkje te nemen. Aangezien de website nog vrij nieuw is vuurde ik een aantal vragen af naar de oprichters Milan en Bart!

Wanneer is iets Inno waardig?
Het belangrijkste criterium voor een product om op Inno te komen is dat wijzelf geprikkeld worden door het product. Dit kan op verschillende manieren gebeuren, zoals door goed design, een verrassend concept, of een grappig idee. Vaak betekent dit een combinatie hiervan: iets kan wel erg geestig zijn, maar als het slecht ontworpen is zullen we het niet plaatsen. Hetzelfde geldt voor iets dat erg goed is ontworpen maar geen verrassend element heeft; ook dan zullen we het doorgaans niet op de site zetten.

Inno - design webwinkel

Daarnaast is er het belangrijke maar meer praktische criterium dat elk product verkocht moet worden op een betrouwbare webshop dat het daadwerkelijk naar Nederland verscheept. Dit is ook wat ons het idee gaf om Inno te starten. We kwamen online vaak prachtige en leuke spullen tegen, maar niet zelden bleek dat ze helemaal niet verkrijgbaar zijn in Nederland. Deze frustratie willen wij voor onze bezoekers wegnemen.

Wat is jullie persoonlijke favoriet?
Dit is een lastige vraag omdat we veel van de spullen de moeite waard vinden, maar we hebben toch wat kunnen kiezen.
Milan kiest voor het horloge van Biegert & Funk en het 3-in-1 ontbijtstation. Het horloge is een goed voorbeeld van waar een product aan moet voldoen om op Inno geplaatst te mogen worden. Het heeft een mooi, strak design maar door de onconventionele manier van het weergeven van de tijd heeft het iets unieks, dat maakt dit horloge zo mooi. Het ontbijtstation heb ik gekozen omdat het gewoon een erg grappig product is, bakken, koffie zetten en brood roosteren in één! Iets wat iedereen wel in huis zou willen hebben.

Inno - design webwinkel

Bart kiest voor de hangende platenspeler en het universele pakpapier. De hangende platenspeler is bijzonder omdat het de functionaliteit van een platenspeler combineert met de esthetische kwaliteit van de LP en de speler. Omdat je hem aan de muur kunt bevestigen krijgt de platenspeler haast de rol van een schilderij of poster aan de muur. Het universele pakpapier vind ik simpelweg een erg slim en bijzonder product. Vanuit het idee dat pakpapier voor meerdere gelegenheden bruikbaar moet zijn en bovendien geen extra kaartje nodig zou moeten hebben om te zeggen waarover het gaat, hebben de ontwerpers dit pakpapier gemaakt. Het is strak en neutraal ontworpen en je kan, zoals bij een woordzoeker, de juiste boodschap omcirkelen.

Wat hebben jullie de komende tijd in petto, want als ik het goed heb is de website nog vrij vers.
Het klopt inderdaad dat de website redelijk nieuw is. Wij zijn momenteel nog in de opstartfase. Op korte termijn zullen we ons vooral bezig houden met het uitbreiden van onze collectie. Dit willen we combineren met leuke acties voor onze lezers.

Op de lange termijn willen we zelf gaan verkopen via onze site. Als we eenmaal een vast publiek hebben zouden wij op deze manier onze site willen gebruiken om kleine producenten en designers uit Nederland een podium te bieden.

Mis niets op EYEspired, en blijf op de hoogte via RSS, Facebook, of Twitter. En als laatste optie, meld je aan voor de nieuwsbrief voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Tags: ,
Vorige artikel Volgende artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *