ideale-keuken-maakt-ideale-recepten

Een Ideale Keuken maakt voor Ideale Recepten

Als je koken een leuke bezigheid vind, ben je hier aan het goede adres. Je kunt natuurlijk niet je beste werk leveren als je niet voorzien bent van de juiste faciliteiten. Een keuken die perfect bij je past, is die precies wat jij nodig hebt, maar wat maakt de ideale keuken? Hieronder vind je een aantal dingen die hier wel voor kunnen zorgen.

Kookplaat

keuken-koken

Eigenlijk is het vooral de inductiekookplaat die een hoop voordelen met zich meebrengt. Mocht je willen gaan voor een standaard formaat, kun je kiezen voor een model rond de 60 cm. De beste inductie kookplaat kun je gewoon vinden door online wat onderzoek te doen. De prijzen beginnen al rond de €200 en via de consumentenbond kun je verschillende modellen ook met elkaar vergelijken. Een inductiekookplaat zorgt ervoor dat de warmte direct in de pan gegenereerd wordt. Mocht je dus door werk of andere taken weinig tijd hebben, is dit perfect. Wat nog fijner is, is dat een inductie kookplaat nauwkeurig laat zien wat de temperatuurregeling is. Voor bijvoorbeeld het bereiden van biefstuk is dit wel belangrijk, want alleen zo kun je precies zorgen voor een medium rare of well-done stukje vlees.

Ventilatie

Je zou misschien denken dat ventilatie niets te maken heeft met het eten zelf, maar dat is niet waar. Als je bezig bent met sterk geurend eten, zoals currygerechten of vis, kan de keuken snel gaan ruiken. Goede ventilatie zorgt ervoor dat deze geuren niet met elkaar gaan mengen. Daarnaast helpt het bij reguleren van de luchtvochtigheid, waardoor je eten langer vers blijft. Het is dus een erg goede manier om zo lang mogelijk voor goede kwaliteit te zorgen en de smaak van het eten blijft dus genieten geblazen. Een afzuigkap helpt enorm goed bij het afvoeren van geuren en dampen, maar fijne dakramen velux zijn natuurlijk ook een optie en tevens prachtig om te hebben voor meer daglicht. Deze kan door verschillende professionals worden geïnstalleerd. Het openen van deuren is natuurlijk ook een optie, maar niet erg fijn in de winter.

Juiste potten en pannen

Ieder recept heeft zo zijn eigen potten en pannen nodig. Vaak geven de namen dit ook al aan. Een wokpan gebruik je bijvoorbeeld voor het roerbakken van Aziatische gerechten. Dit doe je in een snel tempo op een hoog temperatuur. Een braadpan is ideaal voor stoofschotels en een soeppan gebruik je uiteraard voor soep of pasta. Dit is wel goed om te weten, want anders kan het alsnog snel misgaan. Mocht je op zoek zijn naar nieuwe potten en pannen is het slim om een selectie te maken van verschillende soorten. Zo weet je zeker dat je voor ieder gerecht wel wat passends in de keuken hebt liggen.

Vorige artikel Volgende artikel