Het grootste kunstwerk ter wereld staat in Rotterdam: Horn Of Plenty

Het grootste kunstwerk ter wereld staat in Rotterdam: Horn Of Plenty

Deze week opende de Markthal in Rotterdam voor het eerst haar deuren. Aan de binnengevel van het ontwerp van architectenbureau MVRDV vind je het grootste kunstwerk ter wereld gemaakt door kunstenaar Arno Coenen. Hij bedrukte het oppervlakte van 11.000 m² met onder andere vissen, vruchten en bloemen. Later wil hij er nog bewegende animaties aan toe gaan voegen die op de binnengevel geprojecteerd gaan worden. Het kunstwerk wordt nu al de ‘Sixtijnse Kapel van Rotterdam’ genoemd.

“Als atheïst geloof ik dat de bron van het leven in de kosmos ligt en niet zozeer dat iemand dat in zeven dagen in elkaar heeft gezet,” zegt Coenen. “Maar op hetzelfde moment heeft het wel de grootsheid van een plafondschildering in een kerk. Dit is alleen een verering van de natuur, een ode aan het heelal, wat volgens mij minstens zo indrukwekkend en goddelijk is.”

De kunstenaar vroeg Pixar Studios om de afbeelding met het enorme bestand van 1.47 terabyte scherp genoeg te krijgen. Deze werd dan ook op een renderfarm in Nieuw Zeeland ontwikkeld. De afgelopen maanden werd het kunstwerk als een gigantische legpuzzel van 4.000 tegels in elkaar gelegd.

horn-of-plenty-markthal-rotterdam-2
horn-of-plenty-markthal-rotterdam-3
horn-of-plenty-markthal-rotterdam-4
horn-of-plenty-markthal-rotterdam-5
horn-of-plenty-markthal-rotterdam-6
horn-of-plenty-markthal-rotterdam-7
horn-of-plenty-markthal-rotterdam-8
horn-of-plenty-markthal-rotterdam-9
horn-of-plenty-markthal-rotterdam-10

Tags: , , ,
Vorige artikel Volgende artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *