Hoe zorg je voor een georganiseerde keuken die ook nog eens past bij jouw stijl?

Hoe zorg je voor een georganiseerde keuken die ook nog eens past bij jouw stijl?

Op meerdere momenten van de dag zijn we in de keuken te vinden. ‘S ochtends maken we er ons ontbijt en ‘s avonds zetten we er een heerlijk gerecht op tafel om van te genieten met vrienden en familie. Hierdoor is het belangrijk dat je in de keuken tot rust komt en hierbij is een opgeruimde uitstraling van belang. In deze blog geven we tips voor het creëren van een stijlvolle en georganiseerde keuken. 

Plaats genoeg keukenkastjes zodat je nooit zonder opbergruimte zit 

De juiste keukenkast kiezen is ontzettend belangrijk voor een georganiseerde keuken. Structuur in de keuken kan al beginnen bij opgeruimde keukenkastjes. Kies dus voor de juiste keukenkastjes die passen bij het dagelijks gebruik van de keuken en de ruimte. Er zijn verschillende opties zoals boven- en onderkasten, hoekkasten, hoge kasten en voorraadkasten. Het is belangrijk om te bepalen wat de indeling van je keuken gaat worden. Je moet hierbij zorgen voor voldoende opslagruimte zodat je al je onmisbare items gemakkelijk kunt vinden. Weet je niet waar je moet beginnen? Schakel dan de hulp in van een expert op het gebied van keukens. Dan weet je zeker dat je jouw ruimte optimaal benut en hier jaren plezier van hebt. 

De opgeruimde en nette indeling van de keukenkastjes

Wanneer je de perfecte keukenkastjes hebt uitgezocht, is het tijd om deze kastjes in te richten. Hierbij wil je zo effectief mogelijk gebruik maken van de ruimte. Daarnaast wil je ook dat het er mooi en verzorgd uitziet. Voor je lades is het altijd fijn om gebruik te maken van organizers en een besteklade voor bestek en ander keukengerei. Dit oogt netjes en zorgt ook voor overzicht. Op deze manier hoef je niet meer je hele keuken door te zoeken naar je favoriete spatel. 

Zorg ook voor een logische indeling zodat je alles gemakkelijk weet te vinden

Om een fijne flow te creëren in je keuken is het aan te raden om je kastjes en lades functioneel in te richten. Plaats je borden, kopjes en glazen in een kast die dicht bij de vaatwasser ligt, zodat je het weer gemakkelijk kunt opruimen. Plaats keukengerei en pannen dichtbij het fornuis zodat je hier makkelijk bij kan tijdens het koken. Een andere handige tip is om gebruik te maken van planken in je keuken. Deze planken kun je gebruiken voor keukengerei dat je vaak gebruikt en wat er ook nog eens erg leuk uitziet! 

Besparen op een nieuwe keuken? Kies dan voor een showroomkeuken

Als je op zoek bent naar een nieuwe keuken, dan zie je al snel dat hier een fiks prijskaartje aan verbonden zit. Natuurlijk is een goede keuken de investering meer dan waard. Je maakt immers elke dag gebruik van je keuken en dit is niet iets waar je op wil besparen. Nu is er een gouden tip die je wellicht nog niet kent, namelijk showroomkeukens. Als je kiest voor een showroomkeuken krijg je een keuken die tijdelijk in de showroom heeft gestaan. Deze keukens zijn nog zo goed als nieuw en verkrijgbaar voor een mooie prijs. Op deze manier heb je de keuken van je dromen die past binnen je budget. Win-win!

Creëer een mooi totaalplaatje in de woonkamer en keuken

Daarnaast is het erg fijn als je interieur een geheel is om een mooi totaalplaatje te creëren. De woonkamer en keuken worden dan ook vaak in dezelfde stijl ingericht. Hierbij is de keuze voor de bank erg belangrijk.  Weet je niet hoe je je bank moet stijlen? In deze blog leren we je alles over het opleuken van je bank voor het creëren van een optimale sfeer. 

Tags:
Vorige artikel Volgende artikel