Hoe vind ik de beste heren zonnebril?

Hoe vind ik de beste heren zonnebril?

Heeft jouw zonnebril het begeven? Of is de huidige inmiddels al aardig oud en versleten? Dan wordt het tijd om een nieuwe zonnebril te kopen. Doordat het aanbod heren zonnebrillen nogal groot is, vind je het misschien lastig om te kiezen. Koop niet lukraak een zonnebril, want hier krijg je waarschijnlijk spijt van. Om jou een handje te helpen, lees je hier hoe je de beste heren zonnebril vindt.

Houd rekening met de vorm van je gezicht 

Veel mannen die op zoek zijn naar een nieuwe zonnebril, kijken allereerst naar de brillen die zij mooi vinden. Hier is op zich niets mis mee, maar je moet ook rekening houden met je gezichtsvorm. Niet iedere bril staat namelijk bij elke gezichtsvorm. Heeft je gezicht veel rechte lijnen of is hij vrij hoekig? Dan is een zonnebril heren met ronde vormen waarschijnlijk de beste keuze. Mannen die een rond gezicht hebben, kunnen juist beter een rechthoekige of vierkante zonnebril kopen. Heeft je gezicht de vorm van een hart? Probeer dan eens een pilotenbril.

Kijk naar de mate van bescherming

Als je weet welk type zonnebril het beste bij de vorm van je gezicht past, ben je er nog niet. Je doet er namelijk ook goed aan te kijken naar de mate van bescherming. Kijk bijvoorbeeld of de markering ‘100% UV’ of ‘UV400’ op de bril of in de beschrijving staat. Dergelijke brillen beschermen namelijk volledig tegen uv-licht.

Besteed ook aandacht aan de CE-markering van de bril. Aan de hand hiervan kun je namelijk afleiden in welke mate de glazen bescherming bieden tegen verblinding. Hoe lager het getal achter de CE-markering, des te lager de bescherming. De laagste CE-markering is 0 en de hoogste 4. Wie zijn ogen in de zomermaanden goed wil beschermen tegen zonlicht, heeft een zonnebril met een minimale CE-markering van 3 nodig.

Let op de kwaliteit

Uiteraard is de kwaliteit ook een belangrijk aandachtspunt bij een zonnebril kopen. Je wilt immers niet dat je binnen de kortste keren weer op zoek kunt naar een nieuwe bril. Veel mensen houden rekening met het materiaal van het frame, maar niet met het materiaal van de glazen. Doe dit wel, want je wilt niet dat de glazen na een paar dagen al vol krassen zitten. Lees je vooral ook goed in of laat je informeren over de voordelen van verschillende materialen.

Probeer verschillende zonnebrillen uit

Heb je een Ray-Ban zonnebril gevonden die bij je gezicht past, voldoende bescherming biedt en ook van goede kwaliteit is? Dan heb je misschien de neiging om deze te kopen. Doe dit niet voordat je hem past, want de zonnebril moet je ook goed staan. In de winkel kun je direct passen, maar online is dit niet mogelijk. Gelukkig kun je de zonnebril vaak terugsturen als hij je niet bevalt.

Tags:
Vorige artikel Volgende artikel