hoe-jezelf-vermaken-thuis

Hoe je Jezelf kunt Vermaken Terwijl je Thuis bent

Zit je zonder ideeën terwijl je thuis bent en te veel vrije tijd over hebt? Voel je je schuldig omdat je niet productief bent? Word je gek van de kinderen en heb je ideeën nodig om ze te vermaken? Vrees niet, hieronder vind je een lijst met 15 ideeën en activiteiten om jezelf en je gezin bezig te houden.

1. Doe een filmmarathon

tv-kijken-koppel

Waarom probeer je niet alle Harry Potter films te kijken, of doe een Disney-filmmarathon. Heb je een heleboel films opgenomen of opgeslagen op je Netflix, wachtend om bekeken te worden? Dan is dit je kans, iedereen houdt van een bankhangdag!

2. Probeer te bakken

Wie houdt er niet van cupcakes? Haal je innerlijke MasterChef naar boven en verbaas je familie met je heerlijke taarten! Je kunt ook je eigen brood bakken.

3. Doe een workout

Dit hoeft geen marathontraining of een HIIT workout te zijn, maar maak wat plezier met het verzinnen van workout routines en laat de kinderen meedoen, ze zullen het geweldig vinden.

4. Verwen jezelf

Maak je eigen gezichtsmasker, lak je nagels en geef jezelf een goed gevoel terwijl je thuis blijft. Social media is hiervoor de beste inspiratie, want er zijn zoveel schoonheidsspecialisten en visagisten die ons tips en trucs geven met stap-voor-stap instructies.

5. Lees een boek

lees-een-boek

Onlangs scheen de zon nog, dus doe je jas aan, ga naar buiten (in de tuin natuurlijk), zet je ligstoel neer en steek je neus in een boek. Als het weer niet geweldig is, breng dan ’s avonds wat tijd door zonder apparaten of tv en duik in een goed boek om je te helpen ontspannen en tot rust te komen.

6. Doe aan yoga

Reinig je lichaam, geest en ziel en begin of eindig de dag met een ontspannen en vredig gevoel.

7. Speel spelletjes

Haal je innerlijke kind naar boven en haal een paar bordspellen tevoorschijn en speel met de kinderen. Of als je zin hebt in iets minder actiefs, kun je online spellen spelen bij een creditcard casino.

8. Maak een tekening of ga kleuren

Er zijn zoveel verschillende dingen die je met een potlood kunt doen – teken voor de lol, oefen je arceertechnieken, sta jezelf niet toe om je potlood van het papier te halen en kijk waar je mee komt. Je kunt van je tekening een wedstrijd maken (dat is heel therapeutisch) of een spelletje doen waarbij je een tekening moet maken met je ogen dicht of met je niet-dominante hand. De andere trend is kleuren voor volwassenen om wat rust te vinden en is heel effectief, dus haal die kleuren tevoorschijn en koop een mooi kleurboek.

9. Maak een foto van dieren

Ondanks dat je binnen zit, ga je toch de tuin in om je omgeving te bewonderen en je fotografievaardigheden in te zetten. Het is verbazingwekkend hoeveel insecten en vogels je kunt zien.

10. Kies een taal en leer 10 nieuwe zinnen

Read Texas Am GIF by Texas A&M University

Thuis zijn met een boel vrije tijd is de perfecte gelegenheid om je kennis uit te breiden en nieuwe dingen te leren.

11. Leer een liedje

Daag jezelf uit en probeer alle coupletten en het refrein van een liedje te leren. Je kunt het zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wilt, speel met verschillende genres (wie weet vind je je innerlijke Beyoncé).

12. Ga tuinieren

Waarom ga je niet tuinieren wat je tot de zomer hebt uitgesteld? Laat de kinderen helpen met zaadjes planten of onkruid verwijderen. Of ga het gras maaien – en ja, je mag je eigen gras maaien, dit is geen overtreding van de regels.

13. Maak een Tik Tok

Deze app heeft een nieuwe fase van social media plezier gecreëerd. Probeer het uit en wees niet bang om er gek mee te doen. Betrek je huishouden erbij, wat heb je te verliezen?

14. Ruim op

Wat moet je anders met veel tijd en de behoefte om thuis te blijven. Ruim je overvolle kledingkast, overvolle lade of gevreesde kasten op. Zet wat muziek op en het zal je verbazen dat je je misschien wel vermaakt.

15. Probeer een wereldrecord te breken

Wie weet komt jouw nieuwe truc wel in het Guinness World Records 2024. Kijk hoeveel voorwerpen je in één keer kunt dragen. Probeer zo lang mogelijk te hoelahoepen. Oefen elke dag een half uur.

Vorige artikel Volgende artikel