Hoe houd je je vloer als nieuw?

Hoewel veel vloeren tegenwoordig redelijk slijtvast zijn, zit in ongeluk in een klein hoekje. Bovendien is het, in een huis waar geleefd wordt, vrijwel onvermijdelijk dat de vloer enigszins beschadigd of slijt. Toch kun je een hoop beschadigingen eenvoudig voorkomen. Hoe je dat doet lees je in deze blog!

Beperk het lopen met schoenen
Wanneer je buiten op je schoenen hebt gelopen komt er vocht en/of vuil onder je zool te zitten. Wanneer je vervolgens op je vloer gaat lopen kan dit vuil gaan schuren waardoor je krassen krijgt. Ook met naaldhakken lopen op een houten vloer is sterk af te raden aangezien dit ‘putjes’ veroorzaakt.

Maak gebruik van deurmatten bij ingangen
Het is niet altijd te voorkomen dat je binnen op schoenen loopt. Je kunt even snel iets moeten pakken of je kinderen rennen naar binnen. Om in dit soort gevallen de kans op beschadigingen zoveel mogelijk terug te dringen kun je deurmatten plaatsen voor de ingangen van de ruimte. In dit geval blijft het meeste vuil en/of vocht op de mat liggen in plaats van dat het op de vloer terecht komt.

Gebruik viltjes onder je meubilair
Meubilair zoals stoelen, kasten en banken kunnen bijvoorbeeld wanneer je erop gaat zitten verschuiven wat voor krassen zorgt. Om dit te voorkomen is het raadzaam om viltjes te plaatsen onder de poten. Er zijn hiervoor setjes viltjes te koop, maar je kunt ze ook eenvoudig zelf knippen.

Lak of olie je vloer
Last but not least! Het lakken of oliën van je vloer is essentieel om de nieuwe staat te waarborgen. Dit is een soort beschermlaag die je bij kunt werken wanneer dit nodig is. Bovendien kan een lak of olieafwerking een mooie tint of glans aan je vloer geven.

De juiste plinten leggen
Het gebruik van de juiste plinten beschermd de vloer tegen bijvoorbeeld kromming van het hout wanneer dit in aanraking komt met vocht. Bovendien zorgen plinten dat er geen vuil tussen de wand en de vloer terecht komt.

Tags: ,
Vorige artikel Volgende artikel