Hoe draag je een heren polo op een heren jeans?

Hoe draag je een heren polo op een heren jeans?

De polo is een veelzijdig kledingstuk dat je op verschillende manieren kunt combineren, afgestemd op jouw persoonlijke smaak. Je kunt een polo shirt namelijk naar je werk dragen als je er semi formeel uit moet zien, maar je kunt het ook in privésferen dragen en daarbij combineren met een heren jeans. Voor welke look je ook wilt gaan, de polo is voor iedereen. In dit artikel vertellen we hoe je een polo kunt dragen op een heren jeans.

Welke looks kun je creëren met een heren polo?

  • Formele look: Als je je aankleedt om naar je werk te gaan, kun je heel goed kiezen voor een heren polo. Je creëert hiermee een formele look, omdat het er netjes uitziet. Je kunt de polo op een nette broek dragen met daaronder nette schoenen.
  • Klassieke look: Ga je voor een klassieke look, dan kun je de polo dragen op een donkerblauwe of zwarte broek en hierop een donkerblauw of zwart colbert dragen. Maak je look compleet met bruine accessoires, bijvoorbeeld een bruine riem en bruine schoenen. 
  • Casual look: Thuis kun je je lekker casual kleden. Comfortabel, maar toch netjes. Je kunt de bovenste twee knopen van de polo openlaten voor een relaxte look. De polo draag je over je heren jeans, in plaats van in de broek. Op deze manier zie je er ook netjes genoeg uit om naar een familie bijeenkomst te gaan. 
  • Sportieve look: Je kun een polo ook prima dragen op een jogjeans met daaronder lekker lopende sneakers daaronder. Je creëert hiermee een nette, sportieve look.

Wat zijn de pluspunten van een heren polo?

Er zitten veel pluspunten aan de heren polo. Het is namelijk een veelzijdig kledingstuk die je op veel verschillende manieren kunt dragen. Hierdoor kun je veel stijlen creëren, zodat je met dezelfde polo shirt toch weer een andere look draagt. Een ander pluspunt van de polo shirt is dat het super comfortabel zit, het is namelijk vergelijkbaar met een T-shirt. Wat ook nog een groot voordeel is, is dat je een polo shirt niet hoeft te strijken. Dit in tegenstelling tot een blouse. Je kunt een polo namelijk na het wassen goed uitslaan en dan aan de waslijn ophangen. Je kunt een polo zowel zakelijk dragen als in de privésfeer, waardoor je dus alle kant op kunt. Ook qua schoenen kun je alle kanten op, je kunt er namelijk nette schoenen onder dragen, maar je kunt ook kiezen voor een heren sneaker.

De polo iets minder netjes dragen?

Je kunt in plaats van een polo shirt ook een T-shirt dragen met daaroverheen een colbertje. Het voordeel van laagjes is dat je het uit kunt trekken. Met colbert zie je er netjes uit en als je ‘m uit doet, zie je er meer casual uit. 

Vorige artikel Volgende artikel