x

Deel Je Inspiratie

[contact-form-7 id=”139″ title=”Zonder titel.”]

Wekelijkse nieuwsbrief

Laat nu je email adres achter

Top Stories

  • No results available
 

Dwaal al tekenend door de museumzalen van het Rijksmuseum

Laat je smartphone tijdens je bezoek aan Het Rijksmuseum in je broekzak zitten. Want dit weekend startte het museum de campagne #hierteekenen, iedereen wordt dan ook uitgenodigd om al tekenend door de museumzalen te dwalen. Want zo leer je anders en beter kijken naar de schoonheid van kunst en geschiedenis. Bij binnenkomst krijg je dan ook een gratis schetsblok en een potlood zodat je meteen aan de slag kunt gaan.

Wim Pijbes, hoofddirecteur Rijksmuseum: “In ons vluchtige leven beseffen we niet altijd hoe mooi iets kan zijn. We vergeten echt goed te kijken. Tekenen helpt daar want door te tekenen zie je meer. In het Rijksmuseum zijn mensen die willen tekenen, altijd welkom.”

Vandaag en morgen zijn er allerlei tekenactiviteiten, zoals modeltekenen, een cursus zeventiende-eeuws bloemstillevens tekenen en je kunt je bijdrage leveren aan de langste tekening van het Rijksmuseum. Onder de glas in lood ramen van de Voorhal ligt een meters lang tekenvel klaar waarop iedereen zijn eigen stukje Nederland mag tekenen, met als resultaat een gevarieerd panorama van ons land.

Het gehele najaar kun je elke zaterdag bij de informatiebalie een gratis schetsblok en een potlood ophalen,  want dan is het teekendag! Maar je kunt ook rustig een van de openbare tekenlessen bijwonen in de Teekenschool.

hierteekenen-rijksmuseum-2

Wekelijkse nieuwsbrief

Laat nu je email adres achter

Top Stories

  • No results available