Healthbook: app die je gezondheid tracked

Healthbook: app die je gezondheid tracked

De eerste details over Apple’s Healthbook app zijn bekend gemaakt. De gezondheids-app voor iOS 8 gaat onder andere je bloeddruk, hartslag, bloedsuiker, hydratatie, zuurstof en slaappatronen meten.

In de app vind je verschillende kaarten met uiteenlopende onderwerpen. Voor de fitness sectie kun je onder ander je activiteit, gewicht en voeding bij houden. Denk aan het tellen van je de stappen die je op een dag zet, calorieën die je eet en verbruikt. De gewichtskaart laat gebruikers hun gewicht en lengte invullen zodat je jouw BMI (Body Mass Index) kunt berekenen, maar ook je vetpercentage.

Een tijd terug nam Apple Jay Blahnik in dienst, een bekende fitness expert en spreker, die eerder voor Nike werkte. Hij is in huis gehaald om te werken aan toekomstige fitness-producten, zoals deze app.

Er zijn al genoeg apps die je slaappatronen tracken, denk bijvoorbeeld aan Sleep Cycle en de Jawbone. Maar Apple heeft voor Healthbook, die ook je slaap bijhoudt, onlangs Roy Raymann aangenomen. Hij werkte eerder bij Philips en bedacht het “Sleep Experience” laboratorium. Zijn onderzoek richtte zich voornamelijk op slaappatronen en slaapkwaliteit. Dus het lijkt er sterk op dat er iets vergelijkbaars nu uit de koker van Apple komt.

De app beschikt ook over een noodgevallenkaart die alle belangrijke data over jou heeft. Denk bijvoorbeeld aan je naam, geboortedatum, medische informatie, bloedtype en donorstatus.

De vraag blijft nog wel waar al deze data vandaan komt, net als hoeveel data de app verbruikt. Want de telefoon kan wel een aantal elementen tracken zoals je slaap, maar om je ademhalingsgegevens te analyseren heb je toch wat anders nodig. Komt dat van andere apps, third-party apparaten of een toekomstige Apple wearable?

De Healthbook app wordt op dit moment getest met iOS 8 en zal gepresenteerd worden op de Worlwide Developer’s Conference mid-2014.

Tags: ,
Vorige artikel Volgende artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *