4 handige apps om mee te reizen

In Nederland heeft 72% van de mobiele telefoon gebruikers een smartphone. Door de toegenomen hoeveelheid toepassingen wordt het dagelijks leven makkelijker gemaakt. Mensen zijn altijd bereikbaar, vinden altijd de weg en door het gebruik van apps kan er zelfs geld bespaart worden. Ook op reis hebben veel mensen de smartphone binnen handbereik. Steeds meer apps maken reizen eenvoudiger dan ooit. Van het boeken van de reis, tot terugkomst, voor iedere fase van je reis zijn er prachtige apps te vinden. Hieronder vind je de beste reis gerelateerde apps op een rijtje.

Vaak zijn vakantiegangers toe aan iets nieuws. Niet de standaard vakantie die eigenlijk al vaker is gemaakt, maar weer eens wat anders. Maar waar haal je nou de inspiratie vandaan? Dit doe je via de app TravelBird. Hier worden elke dag zes nieuwe dagdeals aangeboden, met uiteenlopende bestemmingen. Zo zie je dagelijks bestemmingen waar je nog niet eerder aan hebt gedacht, en kom je op plekken die je van te voren nooit had kunnen bedenken!

Ga goed voorbereid op reis met de app GetPacked. Hiermee maak je een lijst met een aantal onderdelen om je reis voor te bereiden. Onder het kopje “doen voor vertrek”, staan taken als het regelen van een visum. Ook wordt er een persoonlijke paklijst opgesteld nadat je een aantal vragen hebt ingevoerd.

Na alle voorbereidingen begint de vakantie dan eindelijk! Bij het reizen in het buitenland waren er vroeger grote problemen met dataroaming en bijbehorende dure tarieven. Tegenwoordig is er in bijna ieder café of restaurant gratis Wi-Fi verbinding te vinden. Met de app Wifi Finder wordt het dichtstbijzijnde Wi-Fi netwerk getoond, zonder dat de app eerst verbinding hoeft te maken. Deze app is te gebruiken op maar liefst 650.000 locaties. Ook zijn veel apps die van te voren gedownload zijn, ook offline te gebruiken. Met de app ForeverMap 2 is het mogelijk om onbeperkt kaarten te downloaden. Je kunt de verschillende kaarten per land opslaan en offline gebruiken, hierdoor kun je op vakantie je dataroaming uit laten en dat scheelt natuurlijk onwijs in de kosten.

Ben je een trip aan het maken naar een voor jou onbekende locatie? Vaak is het dan even zoeken naar bepaalde dingen zoals, een restaurant, een bar of een supermarkt. Met de app AroundMe hoef je niet meer te zoeken, want deze handige app vertelt je precies waar zich iets bevindt. Dit scheelt ontzettend veel tijd, waardoor je langer kunt genieten van je vakantie.

Door verschillende apps te gebruiken wordt je vakantie flexibeler, eenvoudiger en goedkoper, dus plan voordat de reis begint goed welke apps je gaat downloaden.

handige-reis-apps-2

Tags: , ,
Vorige artikel Volgende artikel