Handgemaakte, unieke dameskleding

In een tijd waarin fast fashion de overhand neemt, zijn we massaal op zoek naar onze eigen unieke touch. Onze eigen stijl. Met een dertien-in-een-dozijn jeans of jurk kom je niet veel verder. En veel geld uitgeven aan bijvoorbeeld Marc Cain kleding is leuk, als het jouw stijl is. Maar let op, dames. Er is een nieuw merk op de markt. Uniek, handgemaakt en zeker geen dertien-in-een-dozijn geval. Let us introduce you: Sissel Edelbo.

Exclusieve kleding met de hand gemaakt
Hoe bijzonder is met de hand gemaakte kleding, als vrijwel alle modemerken werken met flinke machines waar de t-shirts bij wijze van spreken uit komen rollen. Bij Sissel Edelbo is dat zeker niet het geval. Alle kledingstukken (rokken, blouses en jurken) worden met de hand gemaakt. De stoffen die gebruikt worden, zijn 100% uniek. Je zal dus nooit twee dezelfde kledingstukken tegenkomen, omdat de print altijd anders is. En dat is precies waar we naar op zoek zijn, zodat we ons eigen draai aan de dagelijkse outfit kunnen geven.

Beachy chique
Er is eigenlijk geen een term die het merk goed kan omschrijven. Ibiza meets beachy meets chique meets vrouwelijk.. Je begrijpt: Sissel Edelbo is niet zomaar een merk. Ze weten precies wat wij vrouwen mooi vinden. De ontwerpers halen hun inspiratie uit de Aziatische hoek. De stoffen hebben een satijn feel en look en de modellen zijn geïnspireerd op de populaire, Japanse kimono. Omdat niet iedereen van deze stijl houdt, hebben de ontwerpers de Japanse stijl gemixt met die uit Californië, de plek waar het bedrijf is gevestigd.

Nog beter voor het milieu: kleding recyclen
Sissel Edelbo maakt kleding van eerlijke, duurzame materialen. Met kleding van dit merk zet je dus eigenlijk al een stap in de goede richting. Maar nog beter is om kleding te recyclen. Met apps als Vinted en United Wardrobe kun je jouw oude kleding verkopen en kleding van andere dames tegen mooie prijsjes kopen. Ook populair: zelf nieuwe stoffen maken die bestaat uit oude materialen. Broek kapot? Bewaar de stof, zodat je daar een toffe nieuwe jeans van kunt maken. Patches op de knie of bovenbeen van een andere jeans geeft een tof contrast en het levert ook nog eens een unieke jeans op. Win-win-win! Niet alleen leuk voor de portemonnee, ook leuk voor het milieu en voor de diversiteit in je kledingkast.

Tags: , , ,
Vorige artikel Volgende artikel