Handige Hacks voor een Slimme Keukenindeling

Handige Hacks voor een Slimme Keukenindeling

Een goed georganiseerde keuken is een genot. Geen rommel, geen chaos, gewoon rust: wie wil dat nou niet in de keuken? Koken is leuker, sneller, efficiënter en makkelijker als je keuken netjes georganiseerd is. Door je keuken slim in te delen maak je koken weer leuk en voorkom je heel wat frustraties en irritaties tijdens het koken, maar hoe deel je je keuken dan slim in? Er zijn zoveel verschillende keukenopstellingen om uit te kiezen! Hoe moet je dan weten wat de juiste keuze is voor jou? Maak je geen zorgen: in deze blog vind je alle hacks voor een slimme keukenindeling.

De keukendriehoek

Een gouden regel voor de keukenindeling is de keukendriehoek. Maar wat is die keukendriehoek nou precies? Nou, de drie belangrijkste werkzones in de keuken zijn de koelkast, de snijgedeelte en het kookgedeelte. Deze moeten dus in een driehoekige opstelling staan. Zo heb je een fijne flow in de keuken en hoef je niet van de kookplaat naar de koelkast te rennen en weer terug.

Ga de hoogte in

Iets wat door veel mensen vergeten wordt is dat ze naast de ruimte in de keuken ook nog de hoogte van de keuken kunnen gebruiken. Een van de meest voorkomende frustraties in de keuken is te weinig opbergruimte hebben. En door gebruik te maken van de hoogte van je keuken kun je extra opbergruimte creëren zonder dat je daarvoor werkruimte voor hoeft op te geven. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor hoge kasten, open planken of een hangsysteem voor je ketels en pannen.

Hou je lades overzichtelijk

Keukenlades zijn een gevaarlijk gebied. Ooit begin je met een netjes opgeruimde en georganiseerde lade en ergens gaat er iets mis en vervolgens ben je al het overzicht kwijt. Dit is natuurlijk niet echt handig en ook dit kan zorgen voor frustratie in de keuken. Daarom is het handig om je lades ook efficiënt in te delen en bijvoorbeeld gebruik te maken van bestekbakken, ladeverdelers en kleine mandjes om het lekker overzichtelijk te houden. Rust in je hoofd en in je keuken!

Gebruik elk hoekje

Hoeken in de keuken zijn vaak lastig, want hoe kun je die ruimte effectief gebruiken zonder het te verspillen. Hoekkasten zijn hier de perfecte oplossing voor. Met een hoekkast zoals een carrouselkast kun je die hoek optimaal gebruiken en heel veel spullen kwijt in zo’n kast. Je kunt ook kiezen voor een kast met uittrekbare lades, het is maar net wat je fijner vindt en wat beter past in jouw keuken. Maar laat die hoekjes in ieder geval niet onbenut! Nog een tip: gebruik de binnenkant van de kastdeuren. Je kunt rekjes, magnetische strips of opbergbakjes gebruiken om ook deze ruimte optimaal te gebruiken. Ook een super handige manier om meer ruimte en overzicht te creëren in de keuken.

Mobiele werkruimte

Heb je minder ruimte in de keuken? Dan kan een mobiele werkruimte de perfecte oplossing zijn om wat extra ruimte toe te voegen als je deze wel nodig hebt. Een verrijdbaar keukeneiland is bijvoorbeeld super handig. Deze kun je erbij pakken als je bijvoorbeeld uitgebreid gaat koken of als je een diner organiseert voor vrienden. Misschien heb je deze niet elke dag nodig, maar het kan wel handig zijn voor speciale gelegenheden.

Keep it simple

Als je een georganiseerde keuken belangrijk vindt, dan is het absoluut essentieel om je te focussen op de belangrijke dingen. Hou het simpel in de keuken en koop alleen de dingen die je echt gebruikt en nodig hebt. Een beetje minimalisme is de perfecte manier om je keuken georganiseerd, netjes en overzichtelijk te houden.

Vorige artikel Volgende artikel