Haarimplantatie; de oplossing voor kalende mannen!

Veel mannen die ouder worden, krijgen te maken met haaruitval. Hoe erger de uitval, hoe meer kale plekken. Erfelijke aanleg en hormonen spelen hier een rol in. Voor wie er geen genoegen mee wil nemen, is haarimplantatie een optie.

De wilde haren verliezen

Het spreekwoord je wilde haren verliezen, betekent dat je rustig wordt naarmate je ouder wordt. Maar dan wil je natuurlijk niet dat dat letterlijk gebeurt. Toch is het wel een feit dat veel mannen op latere leeftijd kaler worden. Haarimplantatie is dan een mooie oplossing.

Bij een haartransplantatie worden haarwortels aan de achterzijde van het hoofd verwijderd en boven op het hoofd teruggezet. De haren aan de achterzijde zijn namelijk niet gevoelig voor het hormoon dat kaalheid veroorzaakt.

Geen nieuw probleem

Haartransplantatie lijkt soms een iets van de moderne tijd, maar dat is het niet. Zelfs in 1822 werd het al toegepast. De Duitse chirurg Dieffenbach was samen met professor Unger één van de eersten die haren transplanteerde.

Sindsdien is de techniek steeds verder verfijnd. Met de huidige technieken wordt er steeds meer geprobeerd een zo mooi mogelijk en langdurig resultaat te verkrijgen. Op dit moment wordt de FUE techniek het meest gebruikt. Hierbij worden de haren individueel met een holle naald eruit gehaald en overgezet.

Realistisch en eerlijk over haarimplantatie

In principe kan haartransplantatie bij iedereen die gezond is, ongeacht de leeftijd worden uitgevoerd. Uiteraard moet je wel realistisch blijven in de verwachtingen van het resultaat. Een dikke volle en weelderige haardos zoals vroeger zal er niet inzitten.

Daarnaast zijn er ook situaties waarin een haarimplantatie niet mogelijk is of afgeraden wordt. Wanneer het donorgebied te weinig haar heeft, gaat het niet lukken. Of wanneer je een huid- of haarziekte hebt, dan is haarimplantatie ook niet mogelijk.

Jonge mannen onder de 25 jaar die haarverlies hebben, zullen helaas ook even moeten wachten. Pas op het moment dat het hele proces van haaruitval is gestabiliseerd kan er iets aan gedaan worden. In de tussentijd zou een haarprothese misschien wel een goed alternatief zijn.

Vorige artikel Volgende artikel