Alles Over Greetje Bosma (Leeftijd, Urk, Werk, Woonplaats)

Alles Over Greetje Bosma (Leeftijd, Urk, Werk, Woonplaats)

Greetje Bosma (35) is een van de realitysterren van de ongekend populaire serie Urk! In de serie worden markante persoonlijkheden die op Urk wonen in beeld gebracht. In de serie die al sinds 2019 op tv te zien is zagen we ook regelmatig het echtpaar Greetje en Jan Bosma.

Vorig jaar werden we opgeschrikt door de scheiding van het paar. Na 13 jaar huwelijk en twee kinderen gingen ze uit elkaar. Hoe gaat het nu met Greetje Bosma en wat ging er aan de scheiding vooraf, je leest het hier.

  • Volledige naam: Greetje Hakvoort
  • Leeftijd van Greetje Bosma: 35 jaar
  • Woonplaats: Urk
  • Kinderen: Esmee (13) en Noa (10)
  • Partner Greetje Bosma: Gescheiden

Wie is Greetje Bosma?

greetje-bosma

Greetje Bosma werd geboren als Greetje Hakvoort op het voormalige eiland Urk. Dit eiland dat later werd ingepolderd in de Noordoostpolder heeft slechts 21.000 inwoners, maar heeft nog altijd zijn eigen identiteit weten te behouden.

Ze had een gewone jeugd in een liefhebbend gezin. Zoals de meeste gezinnen in Urk kwam ze uit een religieus gezin, maar er was ook gewoon ruimte om lekker te puberen. In haar puberteit had Greetje kort zwart haar en was gek op MSN en roken.

Realityserie Urk!

In 2019 besloot SBS6 een realityserie te maken over het leven in dit unieke dorp. De realityserie slaat direct aan. Wekelijks zitten vele mensen aan de buis gekluisterd om te zien hoe het de mensen in dit dorp vergaat. Een aantal bekende karakters zijn Teun Föhn, de markante kapper, de tweeling Mathilde en Gerda, Tony en Ap.

In 2021 zien we Greetje Bosma, haar man en hun kinderen Esmee en Noa voor het eerst te in de serie. We zien haar vooral als ze op de koffie is bij haar goede vriend Teun Föhn. In een interview zegt Greetje Bosma dat ze het idee heeft dat het succes van het programma vooral te maken heeft met hoe gewoon de mensen in het programma allemaal zijn.

In datzelfde interview zegt ze dat ze blij is dat het programma laat zien dat het in Urk niet allemaal om kerken en drugs draait. Het zijn gewoon mensen die goed voor elkaar zorgen en vooral heel nuchter zijn.

Greetje zegt dat ze het ook best grappig vindt dat dagjesmensen haar aanspreken voor een foto. Sommige mensen rijden twee uur gewoon om een foto te maken. Het is overigens wel wat anders wanneer fans de deur binnen stappen. Dat is volgens Greetje

Jan en Greetje Bosma

greetje-bosma-naakt

19 jaar lang ging Greetje Bosma door het leven als de partner van Jan Bosma. Na 6 jaar relatie besloten te trouwen en samen kregen ze twee kinderen. Zowel Greetje als de mensen om hen heen dachten dat ze voor altijd samen zouden blijven.

De scheiding kwam als slag bij heldere hemel

Greetje had ook zeker niet verwacht dat haar man na 13 jaar huwelijk zou aankondigen dat hij niet meer met haar verder zou willen. In een interview zegt ze dat ze in eerste instantie dacht dat hij een grap maakte. Toen ze eenmaal door kreeg dat het echt was kwam dat voor haar als donderslag bij heldere hemel.

Wat nu de echte reden is dat Jan bij Greetje weg is weet ze eigenlijk nog steeds niet. Ze heeft hem herhaaldelijk gevraagd waarom hij dan niet meer met haar verder wilde, maar het komt er niet uit. Jan is volgens Greetje geen prater en kropt alles op. Hij zal dus niet zomaar zeggen wat hem dwarszit.

Wat Greetje wel meteen wist, is dat er nog geen andere liefde kon zijn. Urk is maar een klein dorp waardoor eigenlijk niets aan iemand zal ontgaan. Het is dan ook haast onmogelijk dat Jan een buitenechtelijke relatie heeft. Dat zou onherroepelijk uit zijn gekomen.

Op Instagram plaatst Greetje hierover het volgende bericht “Soms loopt het leven anders dan verwacht. Na 19 jaar scheiden onze wegen. Wij hopen op respect voor beide, zoals wij dat ook naar elkaar houden.” Ze kreeg hierop heel veel lieve en bemoedigende reacties van haar volgers.

Greetje Bosma ging een heftige tijd tegemoet

greetje-bosma-vriend

Nadat de scheiding er eenmaal doorheen was liet Greetje Bosma op Instagram weten hoe het met haar ging. Ze wilde mensen laten weten dat het tussen hun twee geen haat en nijd is. Greetje stond ervan versteld dat mensen een scheiding altijd associëren met haat en nijd. Volgens Greetje proberen zij en Jan om de scheiding zo rustig mogelijk te laten verlopen.

Ze hebben altijd het doel gehad om de scheiding voor hun kinderen goed te laten lopen. Daar hoort ook bij dat ze respect voor elkaar hebben en dat ze nog steeds dingen samen doen als gezin. Ze drinken nog steeds een kopje koffie samen en eten ook nog regelmatig als gezin samen.

Wel was het lastig om de beelden rondom de scheiding op tv terug te zien. Greetje en Jan mochten die beelden overigens wel vooraf bekijken en aangeven of ze ermee akkoord gingen. Volgens Greetje is ze een flinke flapuit en hoeft niet alles op beeld, zeker niet tijdens een scheiding.

Greetje heeft overigens wel een trucje om te voorkomen dat al haar gekke uitspraken op beeld verschijnen. Als ze er iets uit flapt dat ze eigenlijk niet op tv wil, kijkt ze meteen recht in de camera. Deze beelden kunnen dan niet meer voor het programma gebruikt worden.

De reactie van mensen op Urk

greetje-bosma-dochter

Ondanks dat Jan en Greetje in het belang van de kinderen goed omgaan met de scheiding lijken de mensen op Urk er wat anders over te denken. Volgens Greetje Hakvoort kreeg ze een enorme strontkar over zich heen. Mensen lijken er allemaal een mening over te hebben.

Zo gaat er de roddel dat Jan eigenlijk op mannen zou vallen. Homoseksualiteit is nog steeds een taboe op Urk en kan er nog steeds voor zorgen dat mensen uit een familie worden verbannen. Het wordt nog steeds als schande gezien. Greetje probeert zich er niet zoveel van aan te trekken en vooral in haar kleine kringetje te blijven.

Hoe gaat het nu met Greetje Bosma

De scheiding hakte er bij Greetje Bosma flink in, maar het duurde niet lang voordat Greetje besloot haar leven weer op te pakken. Nog geen half jaar na de scheiding maakt goede vriend Teun Föhn, ook bekend uit de realityserie Urk, bekent dat Greetje Bosma weer een nieuwe vriend heeft. Hij wil niet zeggen wie het is, maar hij heeft hem al ontmoet en hij krijgt zijn goedkeuring

Volgens Teun pakken de tortelduifjes het allemaal heel goed aan. Ze zijn verliefd, maar besluiten het eerst rustig aan te doen. Dat doen ze uit het belang voor de kinderen. Volgens Teun is het voor hen best een zwaar proces. Een interessant detail is dat de nieuwe partner van Greetje niet uit Urk komt. Tegen haar vader zegt ze“ Hij is import. Hij komt niet van hier”.

De liefde is snel over

greetje-bosma-wiki

Later zegt Greetje dat het toch niets is geworden met de nieuwe liefde. Ze vertelt dan ook iets meer over wie die nieuwe liefde eigenlijk was. Het bleek een verzekeringsman te zijn die bij haar thuis langskwam toen ze schade had aan haar huis.

Volgens Greetje was het wel even flink vlam in de pan. Ze was echt verliefd op hem, waardoor ook deze breuk toch weer als een klap kwam. Greetje zegt dat ze net een beetje begon op te krabbelen na de scheiding en wel toe was aan een nieuwe liefde, maar het heeft niet zo mogen zijn.

Greetje ondergaat een metamorfose

De afgelopen tijd staat voor Greetje Hakvoort in het teken van grote veranderingen. Ze moet haar weg weer vinden zonder haar man, maar ze maakt ook een lichamelijke transformatie door. Gedeeltelijk door de stress, maar ook met behulp van een dieet dat ze ook aanprijst op haar website.

Veelgestelde vragen over Greetje Bosma

greetje-bosma-selfie

We kregen heel wat vragen binnen over Greetje Bosma. Dit is een lijst met de vragen die jullie het meest gesteld hebben en de antwoorden.

Wat is de leeftijd van Greetje Bosma?

Greetje Bosma is 35 jaar oud.

Waarom zijn Greetje en Jan uit elkaar?

Na 13 jaar huwelijk gaf Jan Bosman aan dat hij een scheiding wilde van Greetje Hakvoort. Hij heeft geen echte goede reden aangegeven behalve dat hij niet meer verliefd zou zijn op zijn vrouw. Er gingen in het dorp geruchten dat hij op mannen zou vallen, maar het is niet duidelijk of die geruchten waar zijn.

Wie is de partner van Greetje Bosma?

Greetje Bosma was tot 2023 getrouwd met Jan Bosma. Ze waren 19 jaar samen waarvan ze 13 jaar getrouwd waren. Ze hebben ook twee kinderen gekregen. 1,5 jaar later kreeg ze een nieuwe liefde, maar dat heeft slechts een paar maanden geduurd. Greetje Hakvoort is op dit moment single.

Wat is de woonplaats van Greetje Bosma?

Greetje Bosma is geboren en getogen in Urk en woont daar nu nog steeds.

Wat voor werk doet Greetje Bosma?

Greetje Bosma zegt in de realityserie Urk! dat ze van plan was om samen met Teun een B&B te openen. Later zegt ze echter dat de plannen voorlopig in de koelkast staan. Het is momenteel niet bekend wat Greetje voor werk doet.

Heeft Greetje Bosma nog de naam van haar ex?

Nee, Greetje heeft besloten om de achternaam Bosma te vallen. Ze gaat nu weer als Greetje Hakvoort door het leven.

Vorige artikel Volgende artikel