5 beste afstudeerprojecten van de Design Academy

Steevast bezoek ik elk jaar tijdens de Dutch Design Week de Graduation Show van de Design Academy Eindhoven. En stiekem kijk ik er ook altijd naar uit, naar wat ik weer kan gaan ontdekken. Om je alvast en voorproefje te geven selecteerde ik de 5 beste projecten die tot en met zondag te zien zijn.

graduation-show-design-academy-eindhoven-1

Metalwood Cabinet
Metaal en hout lijken prima samen te gaan als ik kijk naar het spannende project van Job van den Berg. In zijn zoektocht naar een manier om individuele items te produceren met unieke karakteristieken.

graduation-show-design-academy-eindhoven-2

Fluid Windows
Toen Iwan Pol na het schilderen zijn kwasten aan het uitspoelen was viel hem op dat de verf in de wasbak intenser was dan op zijn doek. Dit vormde de basis voor zijn afstudeerproject dat reageert op warmte. Als je bijvoorbeeld je hand op dit raam legt dan trekt de vloeistof langzaam weg zodat het raam transparanter wordt.

Lola Gielen
Ervaar het plezier van muziek maken op een interactieve, maar vooral speelse manier met Neo. Ook als je geen muzikale achtergrond hebt. Want je plaats de knikkers in de ring en je drukt op de knoppen om het geluid langer vast te houden. Opvallend om te horen is dat ouders eerder afwachten voordat ze aan de slag gaan met Neo, terwijl hun kinderen meteen de meest fantastische patronen gaan maken. Zonder te luisteren naar de muziek.

graduation-show-design-academy-eindhoven-3

Beatrice Cordara
Bruikbaar design, dat is wat ze als designer maar al te graag wil maken. Dit zijn dan ook geen meesterwerken waar je niet aan kunt zitten, je kunt deze tafel gewoon gebruiken. Die dankzij heet water gebogen is en zodoende om je aandacht vraagt. De houten krukjes zijn laser gesneden, maar in eerste instantie geven ze je de indruk dat ze gemaakt zijn van bijzonder langgerekte bomen.

graduation-show-design-academy-eindhoven-4

Mart Sif
Deze serie laat niets aan je verbeelding over als je kijkt naar de herkomst. Op IJsland wordt deze serie gemaakt in afgelegen vissers dorpen om daar de werkeloosheid en de migratie tegen te gaan. Duidelijk geïnspireerd door kleuren en vormen van de boten en vissers spullen uit de omgeving waarin ze opgroeide. De inwoners van afgelegen dorpen maken zelf de netten, maar ze hebben ook een metaal werkplaats opgezet waarna de complete meubels op de boot worden gezet.

Tags: ,
Vorige artikel Volgende artikel