Glow festival 2013

Aanrader: Glow festival in Eindhoven 2013

In 2006 werd de eerste editie van het GLOW Festival georganiseerd. Waarbij kunstenaars en ontwerpers uit binnen- en buitenland lichtkunst- en designtoepassingen laten zien die tot stand zijn gekomen met nieuwe mediatechnologieën. Vorig jaar trok het festival maar liefst 450.000 bezoekers. Tot en met zaterdag 16 november kun je in de avonduren genieten van een grote openluchttentoonstelling. Hieronder lees je meer over 3 installaties die mij opvielen.

Tijdens de route kwam ik een aantal werken tegen waarover ik al eerder had geschreven, zoals de zakken met water met daarin kleine visjes van Luzinterruptus en Cloud van Caitlind Brown en Wayne Garrett.

Glow festival 2013

Maar liefst 2500 lichtgevoelige cellen dragen in het werk A Parallel Image van Gebhard Sengmuller het beeld van de ene kant over naar de andere kant. Vooral mooi om te zien hoe beelden pixel voor pixel doorgegeven worden via koperendraden.

Een andere aanrader is het werk van Matthijs Munnik, dat je bijna laat hallucineren door de kleurige stroboscopen. Hij overlaadt ons met zijn installatie met kleuren en geluid waardoor je andere vormen gaat zien op de twee schermen die tegenover elkaar geplaatst zijn. Ik zet er expres geen foto’s bij omdat dit een installatie is die je met eigen ogen moet zien omdat het effect niet met beeldmateriaal over is te brengen.

Eén van de meest opvallende lichtobjecten op de route vond ik het werk Zinorot van de Israëlische lichtkunstenaar Yoav Chomsky. Wat wel het jammere is, is de muziek bij de onderstaande video. Want eigenlijk licht het werk op met meer begeleidende muziek.

Schrijf je in voor de gratis inspirerende wekelijkse nieuwsbrief. Zodat je niets hoeft te missen!

Tags: , ,
Vorige artikel Volgende artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *