Glasvezelbehang een makkelijk alternatief

Scheuren en gaten in de muur. Dat verpest het interieur helemaal. Gelukkig kun je glasvezelbehang kopen en hiermee een complete nieuwe uitstraling creëren en de muur hiermee versterken. Dit materiaal is heel handig en een perfect alternatief om je interieur aan te pakken. Er zijn verschillende soorten behang dus moet je even goed opletten dat je de juiste koopt.Een voordeel van dit behang is dat het brandveilig is. Vooral als je deze met een ondergrond van gipsplaat combineert is de kans dat deze afbrand kleiner.

Behang toepassen

Maar wat is glasvezelbehang dan? Dit behangsoort is nieuw en is gemaakt van fijne glasvezels, die op een speciale manier zijn verweven. De kwaliteit van dit behangsoort is beter. Andere soorten worden vaker van papier gemaakt. Glasvezelbehang is in een kleur leverbaar, neutraal wit. Je hoeft je geen zorgen te maken, want ook hiermee kun je je creativiteit tot uiting brengen. Doordat je met latexverf dit kunt overschilderen, kun jij jouw muur makkelijk in de gewenste kleur verven. Dit materiaal is heel makkelijk aan te brengen, maar wel wat lastiger om te verwijderen. Glasvezelbehang kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Behalve het versterken van een muur, kun je deze ook goed toepassen om geluid te dempen. In zo een geval moet je dan geluiddempende behang kopen. Deze variant is wel wat dikker dan het normale.

Vliesbehang

Er is een verschil tussen glasvezelbehang en vliesbehang. Vliesbehang heeft een papieren of vinyl toplaag. Dit type behang wordt ook snelbehang genoemd. Waarom? Dit materiaal kun je makkelijk en snel aanbrengen aan een muur. Je hoeft niet eerst in te lijmen en je er is ook geen sprake van wachttijd. Dit behang soort heeft verschillende voordelen. Een hiervan is dat je deze zelf kunt aanbrengen als je maar handig bent. Vliesbehang krimpt niet in nadat je deze hebt aangebracht en vertoont ook geen blazen. Ook wanneer je deze hebt gelijmd zal het nooit vlekken. Je hoeft dus niet bang te zijn dat het het later lelijk gaat zitten. Een ander voordeel hiervan is dat het vergeleken met klassieke behangpapier veel sterker is. Je hoeft dus niet bang te zijn dat deze bij het aanbrengen makkelijk gaat scheuren.

Glasvezelbehang uitbesteden
Glasvlezelbehang kun je zelf aanbrengen, maar je kunt liever glasvezelbehang uitbesteden. Er zijn verschillende redenen waarom je dit wel zou moeten doen. Er zijn deskundigen die dit op een professionele manier weten aan te brengen. Bovendien kunnen ze jou ook adviseren en waardoor je uiteindelijk de gewenste warme en unieke uitstraling krijgt. Bij het aanbrengen van dit materiaal zijn er een aantal dingen waarmee je rekening dient te houden. Als dat niet gebeurt is de kans dat het geheel verpest wordt groot. Dit wil je zeker voorkomen en natuurlijk ook onnodige kosten. Bij het aanbrengen hiervan moet je eerst de muur met lijm smeren en vervolgens de het behang er tegenaan.

Tags:
Vorige artikel Volgende artikel