gezondheidsvoordelen-tv-kijken

5x Opmerkelijke Gezondheidsvoordelen van TV kijken

TV kijken is een veelvoorkomende vorm van entertainment die mensen over de hele wereld al decennialang vermaakt. Het biedt niet alleen ontspanning en vermaak, maar heeft ook vele andere voordelen die vaak over het hoofd worden gezien.

In tegenstelling tot de populaire overtuigingen die je van je ouders hebt gehoord toen je opgroeide, kan TV goed zijn voor je geestelijke gezondheid als je het op een verantwoorde manier gebruikt als entertainment en niet als binge-watch. Lees verder voor nog vijf andere opmerkelijke gezondheidsvoordelen van TV kijken.

1. Het versterkt familiebanden

tv-kijken-gezin

Familiebanden smeden is een van de opmerkelijke voordelen van televisie. Als je als gezin samenkomt om van een televisieprogramma te genieten, is dat voor iedereen een waardevolle gelegenheid om contact te maken en tot rust te komen. Een band opbouwen tijdens een favoriete tv-show creëert momenten die veranderen in herinneringen voor het leven.

Een goede band zorgt weer voor een hoger welzijn; mensen met een goede broer-zus relatie hebben minder last van angst en depressie. Ook zorgt het voor positiever gedrag, zoals minder agressie.

2. Het is leerzaam voor kinderen

Sommige shows leren kinderen over verschillende mensen, culturen en plaatsen. Ze laten kinderen kennismaken met andere delen van de wereld waarin we leven en met dingen die ze anders misschien niet zouden zien. Daarnaast kan het kijken van educatieve programma’s kinderen introduceren met letters en cijfers. Zelfs programma’s in een andere taal kunnen helpen een kind een vreemde leren te begrijpen. Programma’s over wilde dieren en natuurlijke omgevingen kunnen een geweldige bron van kennis zijn voor het kind. Zelfs als ze niet begrijpen wat er gebeurt, kunnen ze gefascineerd zijn door het zien van de wilde dieren en het kan ze bewuster maken van de wereld om hen heen.

3. Geestelijke gezondheid

TV-kijken heeft veel voordelen voor de gezondheid. Als een bepaald programma je aan het lachen maakt, heeft dat gezondheidsvoordelen.

Wanneer je lacht, komen er namelijk verschillende stoffen vrij in de hersenen, zoals de gelukshormonen: endorfine, serotonine en dopamine. Deze hebben een kalmerend en pijnstillend effect, bevorderen een ontspannen houding en creëren een gevoel van zorgeloosheid en vrolijkheid. Lachen is het beste medicijn!

Als je besluit tv te kijken terwijl je sport, kan dat afleiding bieden waardoor je langer cardio kunt doen. Probeer het maar eens als je weer in de sportschool staat. Die schermen hangen daar niet voor niets!

4. Het kan een bron voor advies en hulp zijn

tv-kijken

Maak je iets mee waarvan je denkt dat andere mensen het niet begrijpen? TV kan een goede bron zijn om advies in te winnen. Veel moderne programma’s gebruiken hun plot om een reeks serieuze en actuele onderwerpen aan te snijden die de hedendaagse maatschappij beïnvloeden.

Denk aan een personage dat zijn weg zoekt naar begrip voor LGBTQ, adoptie/verdwijning of jongere personages die vragen over seksuele gezondheid behandelen, zoals Sex Education op Netflix.

Tip: Netflix kijken in het buitenland? Dan heb je een VPN nodig. Klik hier voor meer informatie over VPN.

Hoewel tv-programma’s soms een licht komisch tintje bevatten en de zaken wat dramatischer maken, worden deze relevante onderwerpen doorgaans aangepakt om kijkers bewust te maken van mogelijke situaties en hen suggesties te geven over hoe ze hiermee op de juiste manier kunnen omgaan.

5. Het zorgt voor ontspanning

Entertainment dat heerlijke afleiding biedt, kan ontspanning en rust opleveren en heeft ook herstellende kwaliteiten.

Ontspanning krijgen door middel van films en tv-programma’s kijken is misschien handiger dan het lijkt. TV kijken kan je helpen om ellendige gedachtes uit te bannen. Als je het moeilijk vindt om weg te komen van je kantoortaken of andere routinestressoren, kun je alles opzij zetten en beginnen met het kijken naar een film of een tv-programma naar jouw smaak.

Romantische komedies, muzikale drama’s en andere verlichtende genres kunnen een perfecte ontsnapping bieden na een drukke dag, waardoor je kunt ontspannen en tot rust kunt komen.

Vorige artikel Volgende artikel