NS Lost & Found Project

Pop-up store van gevonden voorwerpen

Jaarlijks komen er zo’n 80.000 gevonden voorwerpen uit de treinen en stations terecht bij het Bureau Gevonden Voorwerpen van de NS. In 45% van alle gevallen lukt het om de eigenaar te vinden. Alle andere voorwerpen blijven maximaal drie maanden in het depot. Daarna gaan de niet-opgehaalde goederen naar een opkoper of worden de goederen gerecycled.

De meest opmerkelijke overgebleven gevonden voorwerpen, met onder andere een kunstbeen, een koffer vol nepgeld, een doos met 100 gouden ringen en de sleutel van een Porsche met een verhaal, kun je van donderdag 12 tot en met zaterdag 14 december zien op Amsterdam Centraal Station tijdens de Lost & Found-expositie. In de pop-up store vind je gevonden voorwerpen die bewerkt zijn door ontwerpers en stylisten van o.a. de Academie Artemis. Scoor daar je laatste cadeaus voor de feestdagen zoals; handschoenen die gemaakt zijn van jassen en tassen, skateboard als boekenplank en koffers die nu trouwe dienst doen als tijdschriftenrek.

NS Lost & Found Project
NS Lost & Found Project

Bezoek de Lost & Found-expositie en pop-up store op Amsterdam Centraal Station op spoor 2 tussen donderdag 12 en zaterdag 14 december, dagelijks geopend van 11 tot 19 uur.

Tags: , , ,
Vorige artikel Volgende artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *