8x Tips om een Geslaagd Tuinfeestje te Organiseren

8x Tips om een Geslaagd Tuinfeestje te Organiseren

Het is gemakkelijk om een tuinfeest te organiseren – alles wat je nodig hebt, is een tuin en iets te vieren! Maar het organiseren van een geweldig tuinfeest vergt wel wat meer werk. Hieronder hebben we tips om je tuinfeest een relaxte elegantie te geven. Van gestileerde tafelkleden tot tuinspelletjes en tuinfeestdecoraties, blijf lezen voor onze favoriete ideeën voor tuinfeesten die het hele seizoen een blijvende indruk op je gasten zullen achterlaten.

1. Hang feestversieringen in bomen

Gebruik de bomen in je achtertuin om sprookjesachtige lichtjes en slingers aan op te hangen. Het geeft een nostalgisch gevoel en helpt om je decor van de tafelschikking over te brengen naar de rest van de tuin, zodat geen enkele plek er kaal of vergeten uitziet.

2. Creëer een gezellige zithoek

tuin-set-tuin

Het kan vermoeiend worden buiten in de zon, vooral als je nergens kunt uitrusten. Creëer een gezellige buitenruimte voor je gasten om even uit te rusten en te genieten van de muziek en het uitzicht van de natuur. Reusachtige buitenkussens zijn ideaal voor een informeel samenzijn in de achtertuin rond een vuurplaats, of zelfs een picknickkleed met wat kussens van thuis. Voor een relaxter feest zorg je voor wat loungestoelen of tuinsets waar je gasten op kunnen loungen.

3. Bescherm je gasten tegen ongedierte in de tuin

Insecten kunnen een probleem zijn en niemand wil een vlieg in zijn drankje! Probeer drankjes te serveren in eigenzinnige jampotten in plaats van glazen. Boor een klein gaatje in de deksels zodat je er rietjes in kunt schuiven en pas ze aan bij je kleurthema. Door een paar insectenkaarsen aan te steken en ze rond de tuin te plaatsen, kun je de kans verkleinen dat gasten gebeten worden, en het is ook een goed idee om insectenspray bij de hand te hebben.

4. Creëer een magische feesttuin

Denk aan de verlichting in je tuin en maak, als de avond dichterbij komt, gebruik van strategisch geplaatste kaarsen. Door waxinelichtjes over het gazon en langs paden te verspreiden, creëer je een prachtige sfeer, terwijl twee of drie grote kaarsen op belangrijke plekken het feest goed verlicht houden.

5. Versier met bloemen

bloemen-decoratie-tuin-feest

Niets is logischer dan een bloemdecoratie op een tuinfeest. Vier die prachtige bloemen door manieren te zoeken om ze in je feestruimte te verwerken. Wij houden van het idee om eenvoudige bloemstelen in decoratieve glazen potten te verwerken. Met een paar knipjes en een beetje fantasie kun je bescheiden glazen potten omtoveren tot perfecte feestdecoraties. Voeg ook een bloemig accent toe aan je eten of drinken met eetbare bloemen als garnering.

6. Vergeet het comfort niet

Zorg voor tuin meubels voor voldoende comfort. De meeste tuinfeestjes vinden plaats in de namiddag, wanneer de temperaturen de hoogte ingaan en de zon vrij sterk is. Je wilt plekken creëren waar je gasten in de schaduw kunnen zitten, anders voelen ze zich misschien niet op hun gemak en gaan ze te snel weer weg! De makkelijkste manier om schaduwplekken te creëren is door gebruik te maken van de natuurlijke begroeiing van je tuin. Leg dekens en kussens of een paar stoelen op deze plekken. Als je geen natuurlijke beschutting tegen de zon hebt, is een grote parasol voldoende.

7. Kies een stabiele plek in de tuin voor je feesttafel

Als je een diner serveert, kies dan een stabiele plek om de tafel en stoelen neer te zetten waar het wiebelen minimaal is en er minder gemorst wordt. Investeer in een paar brede houten planken zodat je ze over het gazon kunt leggen om een stevige basis of tijdelijke vlonder te creëren.

8. Zorg voor feestmuziek in de tuin

Vergeet de muziek niet, want die helpt je om de juiste sfeer te creëren. Maak voorafgaand aan het feest twee verschillende afspeellijsten – één voor overdag en één voor ’s avonds – gevuld met vrolijke, opbeurende liedjes.

Vorige artikel Volgende artikel