x

Deel Je Inspiratie

[contact-form-7 id=”139″ title=”Zonder titel.”]

Wekelijkse nieuwsbrief

Laat nu je email adres achter

 

Met een gerust gevoel op reis?

Ga goed voorbereid en met een gerust gevoel op reis, sluit daarom vooraf een reisverzekering af. Maar ook al heb je er eentje afgesloten controleer hem van te voren goed op de kleine lettertjes. Hieronder lees je waarom je vooraf je reisverzekering wilt vergelijken op de kleine letters.

Zorg ervoor dat jouw verzekering op tijd ingaat
De reisverzekering van de meeste toeristen gaat in op hun eerste dag van de vakantie, in plaats van de dag dat ze geboekt hebben. Dit kan een probleem worden als je de vakantie voor vertrek wilt annuleren. In dit geval kan de verzekeraar weigeren de annuleringskosten te betalen, omdat de verzekering nog niet is ingegaan.

Let op je kilometers
Op vakantie in eigen land? Bekijk dan goed je polissen want ook dan kan het zijn dat je niet onder een reisverzekering uit kan. Want sommige polissen bevatten andere definities van wat een reis inhoudt en wanneer je wel of niet gedekt bent. Om u een voorbeeld te geven, jouw polis is alleen geldig als je ergens op vakantie bent verder dan 25 kilometer van huis en je verblijft daar langer dan 2 nachten.

Gevaarlijke sporten
Routinematig controleren reisverzekeringen op een aantal sportieve activiteiten en daarbij kan het zo maar zijn dat jouw idee van gevaarlijk verschilt met die van de verzekeraar.  Een duidelijk voorbeeld is skiën – zelfs als je alleen maar een beginner op de groene helling bent word je al uitgesloten.

Diefstal of verlies is niet goed vastgelegd
Als je er niet in slaagt om een politierapport te verkrijgen na een overval of diefstal dan kan het zo zijn dat jouw verzekeraar de claim afwijst. Dit kan ook gebeuren als je dit niet binnen een bepaald tijdsbestek doet.

Toch nog even kort op een rijtje welke risico’s je kunt voorkomen door je in te dekken met een reisverzekering:
Medische noodsituatie (ongeval of ziekte)
Noodevacuatie
Terugkeer van een minderjarige
Annuleringsverzekering
Onderbreking van de reis
Overlijden door een ongeval, verwonding of arbeidsongeschiktheidsuitkering
Verloren, gestolen of beschadigde bagage, persoonlijke bezittingen of reisdocumenten
Vertraagde bagage (en nood-vervanging van essentiële items)
Vliegverbinding werd gemist door toedoen van de luchtvaartmaatschappij
Vertraging door weersomstandigheden

Wekelijkse nieuwsbrief

Laat nu je email adres achter

Top Stories

  • No results available